Verkeersveiligheid rondom scholen

22-05-2017
Misschien heeft u als ouder van een basisschoolleerling wel een keer contact gehad met de afdeling Handhaving van de gemeente Purmerend. En wellicht vraagt u zich zelfs af wat deze afdeling eigenlijk doet bij de basisscholen. Graag leggen wij dat aan u uit.

Wij ondersteunen de scholen binnen onze gemeente om te realiseren dat kinderen veilig naar school kunnen. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld kijken naar parkeergedrag.
Helaas treffen we vaak verkeerd geparkeerde auto’s. Deze auto’s staan of buiten de parkeervakken, op de stoep, op de hoek of vlak voor een oversteekplaats. De auto’s staan dan niet enkel hinderlijk maar vaak ook gevaarlijk, omdat ze het zicht op het overige verkeer belemmeren.
De kinderen, die veelal druk en afgeleid zijn en vaak ook hollen, zien bij het oversteken dus niet of er auto’s aankomen. Ook worden ze soms gedwongen op de weg te lopen, omdat er auto’s op het trottoir staan. Dit levert echt regelmatig een levensgevaarlijke situatie op. Daarom staan wij vaak bij de scholen, voor veiligheid van uw kind!