Nieuwsbrief OBS 't Pierement 9 september 2016

Nieuwsbrief OBS 't Pierement
9 september 2016

Beste ouders, verzorgers,
 
In deze nieuwsbrief wordt u geďnformeerd over de laatste zaken zoals de aankomende informatieavond en de startgesprekken. Daarnaast staat er een oproep in voor hulp van ouders want uw hulp betekent heel veel voor ons. Mocht u de school met een van de onderstaande zaken kunnen/willen helpen dan kunt u zich opgeven middels de link.
Via deze weg wensen wij u alvast een fijn weekend en graag tot volgende week!

De directie,
Lizzy Heistek en Natascha Boelens
 
Informatieavond  
Op dinsdag 13 september is de jaarlijkse informatieavond voor groep 1 t/m 7.
Op deze avond wordt u geďnformeerd wat uw kind dit jaar allemaal krijgt aangeboden. De oorspronkelijke opzet van de school is gehandhaafd en kan betekenen dat wanneer u meerdere kinderen op school heeft, u wellicht moet kiezen. Wij zullen kijken of deze vorm volgend schooljaar gehandhaafd blijft.
Om 18.45 uur ben u van harte welkom in de hal voor een kop koffie/thee en kunt u kennismaken met de directie.
Het programma ziet er als volgt uit:
Van 19.00 – 19.45 uur de groepen Tamboerijn, Trompet, Blokfluit en Harp
Koffie/thee in de hal
Van 20.00 – 20.45 uur de groepen Panfluit, Viool en de Accordeon.


Let op: De informatieavond van Drumstel (groep 8) vindt plaats op donderdag 15 september. Naast informatie over de groep zal juf Petra en juf Thea de intern begeleider u ook informeren over de wijze waarop ons advies voor het voortgezet onderwijs tot stand komt.
 
Startgesprekken
Vanaf 19 september a.s. zijn de startgesprekken. Deze gesprekken staan in het teken van kennismaking en het uitspreken van wederzijdse verwachtingen. Daarnaast vragen wij u om de contactgegevens te controleren en wordt indien nodig het medisch protocol met u doorgenomen.
Aangezien wij een groot belang hechten aan de samenwerking en open communicatie verwachten wij alle ouders op gesprek. Mocht u in de week van 19 september geen tijd hebben dan kunt u een aparte afspraak maken met de leerkracht.
Vanaf maandag 12 september hangt er een intekenlijst op de deur waarop u kunt aangeven op welke dag en tijd u het startgesprek wilt voeren. De startgesprekken zullen 10 minuten in beslag nemen.


Gymnastiekmeester Tijmen stelt zich voor.

Beste ouders en leerlingen van ’t Pierement,

Mijn naam is Tijmen Meijer, 28 jaar oud en sinds dit schooljaar ben ik de nieuwe gymmeester. De leerlingen kennen mij in  tussen al, maar het is voor de ouders ook leuk als ze weten wie ik ben. In September 2015 ben ik afgestudeerd van de ALO en bij de Spurd (sport purmerend) aan de slag gegaan. Afgelopen schooljaar heb ik op vele scholen les gegeven en nu voor vast op o.a. ’t Pierement. Verder ben ik werkzaam als buursportcoach atletiek, badmeester in het Leeghwaterbad en verzorg ik trainingen bij AV NEA Volharding (atletiekclub).
Erg leuk dat ik in een jubileum jaar mag instromen, dus het wordt een topjaar! Ik heb er zin!
 
Sportieve groet,
 
Meester Tijmen Meijer
 
P.S. oproep aan de ouders en leerlingen van groep 5 en 6 (de groepen na de middagpauze). Graag buiten blijven wachten tot ik aanwezig ben bij de Vaart ook al is de deur open. Ik zal tussen 12.50-12.55 aankomen fietsen bij de Vaart. Graag uw medewerking hierin, alvast bedankt.
    

hier nog een paar foto's van gym met groep 3Uitje naar de Linnaeushof  
Op vrijdag 23 september gaan wij met alle kinderen en een groot deel van het team naar de Linnaeushof. Hierover bent u verleden week geďnformeerd, het cadeau van de MR voor ons 25-jarig bestaan.
Er is vanuit de directie besloten om de kinderen deze dag niet te laten zwemmen. Aangezien wij met ruim 190 kinderen naar de Linnaeushof gaan is onze eerste prioriteit de veiligheid van de kinderen. Met warm weer kunnen de kinderen zich vermaken in de waterspeeltuin.
Wij adviseren u wel om een extra setje kleding mee te geven + plastic tas.  Hieronder nog goed nieuws van de ouders.
 
Beste ouders,
 
Wat een enthousiaste reacties hebben we ontvangen op de onthulling van het uitje naar De Linnaeaushof! Allemaal hartelijk bedankt hiervoor!
Naast deze reacties hebben we ook al een aantal donaties ontvangen voor het openstaande bedrag van 1000,-. En met gepaste trots willen we jullie dan ook bij deze de tussenstand laten weten:
Door een aantal privédonaties en een mooi sponsorbedrag van K&K Tuincleaning www.ikwilgeenonkruid.nl
 
  
stond de teller op donderdagmiddag 12.00 uur op 355,- euro. Wij zijn hier al ontzettend blij mee en hopen dat er in de komende 2 weken nog wat geld bij komt zodat het hele bedrag is ingezameld.
 
Nogmaals bedankt!
 
Met vriendelijke groet,
Angelique, Claudia en Suzanne
 
Studiedag 21 september
Op woensdag 21 september hebben wij een studiedag en zijn de kinderen vrij. Wij zagen dat deze studiedag helaas niet in de kalender stond (papieren versie, vandaar nogmaals de kalender in de bijlage onderaan de nieuwsbrief). De digitale kalender is helemaal up to date en staat op de website; www.obs-pierement.nl. Klik op de link "webagenda" op de homepage voor deze meest actuele agenda.


 
Oproep voor hulpouders.
De hulp van ouders is onmisbaar om de school te laten draaien. Hulp bij uitstapjes, extra handen bij extra activiteiten, onze bibliotheek draait dankzij ouders, we hebben de luizenmoeders die ervoor zorgen dat een mogelijke uitbraak vroegtijdig wordt gesignaleerd. Vele handen maken licht werk! Daarom het dringende verzoek zich op te geven voor een van de volgende activiteiten. U kunt u opgeven  door u via het online formulier aan te melden. Daar staat de onderstaande informatie ook in. U komt daar via:
 
DEZE LINK!! (klik)
 
Als u zich vorig schooljaar heeft ingespannen bij een van de onderstaande activiteiten en u wilt dat ook dit jaar weer doen, wilt u zich dan opnieuw opgeven? Wij zullen zoals altijd zeer zorgvuldig omgaan met deze gegevens.
Mede namens de kinderen alvast hartelijk bedankt!!
 
Wassen thee- en handdoeken
Op school maken wij gebruik van thee- en handdoeken. Deze worden minimaal iedere dag en zo nodig meerdere keren per dag verschoond. Dit moet uiteraard gewassen worden. Als u dit een prima klus vindt, schrijft u dan in voor deze wasploeg. U wordt gevraagd een tas op te halen als u uw kind naar school brengt of ophaalt met het vriendelijke verzoek de inhoud te wassen op 60˚C of 90˚C. Alles kan in de droger en om tijd en energie te besparen hoeft er niet gestreken te worden. Het zou fijn zijn als alles wel is opgevouwen.
  
Sint Maarten
Op 11 november van ieder schooljaar wordt St Maarten ook bij ons op school gevierd. Deze groep bestaat uit ouders en leerkrachten en bedenkt en organiseert een leuk en aantrekkelijk programma voor die 11de november want dat “is de dag”.
Sinterklaas
In de donkere avonduurtjes beramen zij leuke openingsplannen, kopen verantwoorde cadeautjes en bieden het snoepgoed en lekkers aan op 5 december. Ook zorgt dit hulpteam dat de goedheiligman zich geen zorgen hoeft te maken naar welke groep hij moet om de kinderen te ontmoeten.
 
Sportcommissie
Deze commissie zorgt er voor dat de kinderen kunnen deelnemen aan verschillende sporttoernooien waar zij in het schooltenue de sterren van de hemel spelen. Dit team zorgt voor de inschrijvingen, zoekt coaches bij de sportactiviteiten, maakt de samenstellingen van de teams, zorgt ervoor dat de tenues klaar liggen. Kortom ook voor dit team geldt dat door samenwerking de prestatie beter wordt en u hoeft de marathon niet in 2.30 uur te hebben gelopen om hieraan te mogen deelnemen.
 
Bibliotheek ouders gevraagd.
Lezen is een speerpunt bij ons op school want lezen is heel belangrijk voor de taalontwikkeling. We besteden veel tijd in het lesrooster aan leesactiviteiten, zoals  iedere morgen en middag beginnen met het lezen in een bibliotheekboek. Dat kan omdat we naast een mooie, een goed lopende bibliotheek hebben. Goed lopend dankzij de inzet van ouders. Bij deze dus een herhaalde oproep om u aan te melden als ‘bieb ouder’. Als u tijd kunt vrijmaken dan wordt u met open armen ontvangen. Op de volgende dagen en tijden hebben we ouders/verzorgers/vrijwilligers nodig:
  • Maandag van 13.00 tot 14.00 uur
  • Vrijdag van 13.00 tot 14.00 uur.
U kunt zich opgeven bij Juf Jolanda of juf Natasja van groep 3 / de blokfluit. Graag uw naam, telefoonnummer en emailadres achterlaten. U wordt dan door een van de bibliotheek ouders benaderd.
 
Versiercommissie
Er is ook een groep ouders die er voor zorgt dat de school er mooi uitziet. Rond de seizoenen wordt de school versierd maar ook tijdens de speciale gelegenheden als Sint en Kerst. De data zijn nog niet bekend maar geef u toch op als u interesse heeft.
 
Speciale deskundigheid
Wij zijn op zoek naar iemand die zo nu en dan klusjes voor ons kan doen. Zoals u weet staat ons gebouw al een aantal jaren en gaat er zo nu en dan iets stuk zoals bijvoorbeeld het scharnier van een keukenkastje.
Daarnaast zijn wij op zoek naar een ouder met connecties bij de krant zodat wij een leuk stukje kunnen plaatsen over het 25 - jarig bestaan van de school.
 
DEZE LINK!! (klik) voor het invulformulier!
 
Ter informatie
Op dinsdag 22 november is er een informatieavond voor ouders van groep 7 en 8 leerlingen, start is om 19:30 op De Triade.

 

Verkoop overblijfkaarten
U kunt de overblijfkaarten kopen bij juf Hetty op maandag en vrijdag 8.20 – 8.45 uur in de Banjo.

Bijlage kalenderblad september (echt de laatste!)
kalenderblad september v2.01-- 2016.pdf

---------------------------------------------------------------------------


Heerlijk weekend!

Team OBS 't Pierement