Nieuwsbrief OBS 't Pierement 16 september 2016

 


Nieuwsbrief OBS 't Pierement
16 september 2016


Beste ouders, verzorgers,

Wat was het de afgelopen week warm. De kinderen en leerkrachten hebben afgelopen week genoten van het waterfeest! Er zijn foto’s gemaakt die u kunt bekijken op onze website; www.obs-pierement.nl. In het laatste nieuwsblok op de homepage en bij "fotopagina". U kiest dan voor schooljaar 2016-2017. Wij hopen dat de weergoden vrijdag 23 september ook met ons zijn zodat wij een geweldige dag hebben in de Linnaeushof!
 
De schooltuinen (voor groep 8)
I.v.m. het uitje naar de Linnaeushof wordt de laatste les van groep 8 op de schooltuinen verplaatst naar 20 september van half 9 tot 9 uur.
Schooltuinen wordt afgerond op 6 oktober op de kinderboerderij De Ridder om 8.30 uur. Deze laatste les gaan de kinderen soep maken. Indien toegestaan mogen de kinderen zelf naar de kinderboerderij anders worden de kinderen om 08.20 uur op school verwacht met de fiets.
  
Informatieavond  
Op dinsdag 13 september was de jaarlijkse informatieavond voor groep 1 t/m 7 en op donderdag voor groep 8, bedankt voor uw komst. Wij vonden het fijn om u te ontmoeten en kijken terug op een geslaagde avond.


  
Uitje naar de Linnaeushof : ’t Pierement 25 jaar!
Komende vrijdag is het uitje naar de Linnaeushof. Houdt u de weersverwachting in de gaten zodat de kinderen gekleed zijn voor de juiste temperatuur?
Bij warm weer mogen de kinderen gebruik maken van de waterspeeltuin. Ons advies is om dan wel een extra setje droge kleding mee te geven en een plastic tas.
Nogmaals;
Er is vanuit de directie besloten om de kinderen deze dag niet te laten zwemmen. Aangezien wij met ruim 190 kinderen naar Linnaeushof gaan is onze eerste prioriteit de veiligheid van de kinderen.
Wij zien uit naar deze dag, aangeboden door de ouders.  Hieronder weer een berichtje van de organiserende ouders.  

Lieve ouders,

Nog maar een weekje en dan gaan we met de hele school naar de Linnaeushof. De tussenstand van de inzameling is inmiddels €625,- ! We willen nogmaals alle ouders die uit eigen middelen of vanuit bedrijven gedoneerd en gesponsord hebben hartelijk bedanken.Zoals jullie zien zijn we nog niet bij de €1000,- , iedere donatie is nog steeds welkom! Voor opname van bedrijfslogo's of vragen kan gemaild worden naar ouderspierement@gmail.com en donaties mogen overgemaakt worden op   
NL47 INGB 0000 030 893 tnv OUDERFONDS VOOR OBS T PIEREMENT, onder vermelding van eenmalige donatie Linnaeushof.

Alvast van harte bedankt!
Angelique, Claudia en Suzan

Belangrijke data
  • 19 september: aangekondigde brandoefening voor de gehele school
  • 19 t/m 23 september: startgesprekken
  • 21 september: studiedag, de kinderen zijn vrij.
  • 23 september uitje naar de Linnaeushof
  • 26 september: start waterweek
Studiedagen 2016-2017
Ter informatie een overzicht van de studiedagen. De kinderen zijn deze dagen vrij. Op de website staat ook bij "vakantie en studiedagen" de bijgewerkte lijst.

21 september
21 november
17 februari
30 juni
 
Ter info
Voor de families die geen gebruik maken van bijvoorbeeld de voedselbank en wel wat extra’s kunnen gebruiken bij het aankomende Sinterklaas feest is er een organisatie waar u terecht kunt voor hulp. “Armoede... helaas hebben hier steeds meer gezinnen mee te maken”.
Kinderen hebben hier zeker niet voor gekozen en daarom zijn Lies en Marloes het initiatief gestart om de gezinnen die anders geen Sinterklaasfeest kunnen vieren, te helpen.
Kijk voor aanmelden en meer informatie op: http://sinterklaasfeestregio0299.jimdo.com/We wensen iedereen een heerlijk "cool" weekend!

Team OBS 't Pierement