Nieuwsbrief OBS 't Pierement 14 oktober 2016


 
Nieuwsbrief OBS 't Pierement
14 oktober 2016

Beste ouders/verzorgers,


Uitreiking cheque aan de Cliniclowns
Tijdens de sponsorloop is er geld ingezameld voor het goede doel. Als start van de projectweek circus wordt op maandag 31 oktober een cheque overhandigd aan een vertegenwoordiger van de Cliniclowns (dat is geen "horrorclown" voor de goede orde!)  Ook u als ouder bent van harte welkom bij deze bijzondere happening!
De uitreiking vindt plaats tussen 8.30 en 9.00 uur in de grote zaal. De kinderen zullen op de grond plaatsnemen voor het podium de ouders mogen plaatsnemen achter de kinderen.

 

Projectweek circus
In de week van 31 oktober t/m 4 november vindt de projectweek circus plaats.
Op vrijdag 4 november is er een circusvoorstelling van 13.30 tot 14.30 uur. Alle ouders/verzorgers zijn welkom om naar de voorstelling in de Vaart te komen kijken.
Onderstaand een paar aandachtspunten voor vrijdag 4 november:
 • De kinderen hebben 4 november continurooster, de schooltijden blijven gelijk maar alle kinderen eten die dag op school. Kinderen nemen zelf een lunchpakket mee. Het liefst in een verpakking die weggegooid kan worden.
 • De kinderen hoeven die dag geen pauze hap mee voor 10.00 uur, daar wordt voor gezorgd.
 • De kinderen uit groep 5 t/m 8 komen op 4 november op de fiets naar school, zij gaan ook op de fiets naar de Vaart met de klas.
 • De kinderen van groep 1 t/m 4 lopen naar de Vaart.
 • De ouders zijn welkom om de voorstelling te komen bekijken in de Vaart van 13.30 tot 14.30 uur.
 • Om 14.30 uur gaan de kinderen vanuit de Vaart naar huis. Zij kunnen dan met hun ouders naar huis gaan. Als uw kind naar de opvang gaat dan graag de opvang even inlichten dat ze in de Vaart opgehaald moeten worden.
 • De kinderen moeten hun gymschoenen meenemen voor in de Vaart. Het publiek kan ook gymschoenen meenemen of hun schoenen uit doen i.v.m. de vloer in de sporthal.
Bericht van de MR
​Dinsdag 11 oktober heeft de MR vergaderd. Helaas is er iets misgegaan tijdens het publiceren van de agenda op "ons" deel van de website. We blijven er aan werken dat jullie vóór iedere vergadering de agenda kunnen inzien zodat je bij een interessant onderwerp kunt aanschuiven. MR-vergaderingen zijn in principe altijd openbaar en daardoor toegankelijk voor toehoorders. Graag horen we wel van tevoren dat iemand wil komen. Aanmelden kan altijd via ons mailadres mzr@obs-pierement.nl of via het contactformulier op de website als je toevallig geen mailclient in de buurt hebt..

In de vergadering is besloten dat de administratie en het beheer van het ouderfonds voorlopig zal worden uitgevoerd door juf Petra. Mocht er een ouder zijn die ontzettend goed is in financieel beheer en administratie en het wel een leuke uitdaging vindt om zich hiermee bezig te houden, neem dan vooral contact op met de MR of met Petra. Het is tenslotte genoeg werk om met z'n tweeën te doen!

De ​coördinatie van de textielactie hebben wij overgedragen aan Marianne de Waard, moeder van Kai uit de Tamboerijn en Lars uit de Viool. Heb je dus een vraag hierover of moet je heel dringend van de inhoud van je kledingkasten af, loop even naar haar toe!
Woensdag 5 oktober was de laatste keer dat de textielactie is gehouden bij het bijgebouw, want deze zal in de herfstvakantie weggehaald worden. Met de directie is afgesproken dat de zakken met textiel iedere eerste woensdag van de maand ingeleverd mogen worden in de Banjo.  De zakken zullen niet in de Banjo blijven staan maar worden na afloop van iedere ​inzameling verplaatst naar de zolder en zullen uiteraard regelmatig worden weggebracht naar De Graaff.

Voor nu wensen wij iedereen een fijne herfstvakantie toe!!

Groetjes, de MR-leden

Hulp gevraagd!
Welke ouders kunnen ons helpen met het opbouwen en afbreken van het circus?
We zijn op zoek naar twee hulpouders die willen helpen met het opbouwen en afbreken van het circus. Dit is van 12.00 uur tot 13.00 uur en van 14.30 tot 15.30 uur. Graag opgeven bij juf Natasja (groep 3/blokfluit).
 
 
Juf Gerda is op vrijdag 7 oktober geopereerd aan haar voet. De operatie is goed gegaan en wij verwachten dat juf Gerda er na de herfstvakantie weer zal zijn.
 
Vorige week is er een jas van een van onze leerlingen zoekgeraakt en om duistere redenen nog niet terecht. Het gaat om een donkerblauwe trenchcoat in maat 134 met capuchon. Heeft u hem toevallig gevonden dan kunt u hem bij juf Hetty afgeven.

  

Bedankt!
In de vorige nieuwsbrief werd er hulp gevraagd voor het ophangen van een aantal whiteboards. De afgelopen week is de vader van Stijn (uit groep 4/harp) druk in de weer geweest om de whiteboards op te hangen. Heel erg bedankt!

 

In het kader van de Kinderboekenweek met het thema; ‘Altijd jong.’ Zijn er een heleboel opa’s en oma’s op school geweest om voor te lezen aan de kinderen. Via deze weg willen wij deze opa’s en oma’s heel erg bedanken!
Hierboven een paar foto's van een kleine reportage op de website...kijk bij "laatste nieuws" http://www.obs-pierement.nl/allNews/ daar later ook de kinderboekenmarkt!Informatieavond over de PSG scholen
Op maandag 31 oktober van 19.30 – 20.30 uur is er voor de ouders/verzorgers van leerlingen groep 8 een informatieavond over de PSG scholen (Purmerendse Scholen Groep). In de bijlage de uitnodiging.
 
Activiteiten
Op zaterdag 15 oktober kunnen kinderen en ouders zien en beleven hoe archeologisch onderzoek wordt uitgevoerd. Deze activiteiten worden gratis georganiseerd in Purmerend in het kader van de Nationale Archeologiedagen.
Kijk voor meer informatie op: www.archeologiedagen.nl
  
Belangrijke data
 • 17 oktober tot 23 oktober: herfstvakantie.
 • 31 oktober: overhandiging cheque aan Cliniclowns. Ouders zijn ook welkom van 8.30 tot +/- 9.00 uur.
 • 31 oktober: start circusproject.
 • 4 november: circusvoorstelling van 13.30 tot 14.30 uur. Ouders zijn welkom in de Vaart om de voorstelling te bekijken.
 

 
Team OBS 't Pierement