Nieuwsbrief OBS 't Pierement 28 oktober 2016


 
Nieuwsbrief OBS 't Pierement
14 oktober 2016

Beste ouders/verzorgers,Projectweek circus
Volgende week start de projectweek circus. Nog even alles kort op een rijtje. Lees voor de volledige info nogmaasl de mededelingen onder dit  bericht ( uit de nieuwsbrief van 14 oktober).
 • Maandag 31 oktober opening feestweek; overhandiging cheque aan de Cliniclowns tussen 8.30 en 9.00 uur. Ook u als ouder bent van harte welkom bij deze bijzondere happening!
 • Maandag wordt er een circusvoorstelling voor de kinderen gegeven om ze enthousiasmeren en te inspireren voor hun eigen te geven voorstelling op vrijdag.
 • Op vrijdag 4 november is er een circusvoorstelling van 13.30 tot 14.30 uur. Alle ouders/verzorgers zijn welkom om naar de voorstelling in de Vaart te komen kijken van 13.30 uur tot 14.30 uur. Let op! Vrijdag hebben wij continurooster. De kinderen nemen een lunchpakketje mee en eten op school.
 • Mocht u de voorstelling niet kunnen bijwonen dan kunt u uw kind(eren) om 14.30 uur weer ophalen bij de Vaart.

 
Projectweek circus (extra info)
In de week van 31 oktober t/m 4 november vindt de projectweek circus plaats.
Op vrijdag 4 november is er een circusvoorstelling van 13.30 tot 14.30 uur. Alle ouders/verzorgers zijn welkom om naar de voorstelling in de Vaart te komen kijken.
Onderstaand een paar aandachtspunten voor vrijdag 4 november:
 • De kinderen hebben 4 november continurooster, de schooltijden blijven gelijk maar alle kinderen eten die dag op school. Kinderen nemen zelf een lunchpakket mee. Het liefst in een verpakking die weggegooid kan worden.
 • De kinderen hoeven die dag geen pauze hap mee voor 10.00 uur, daar wordt voor gezorgd.
 • De kinderen uit groep 5 t/m 8 komen op 4 november op de fiets naar school, zij gaan ook op de fiets naar de Vaart met de klas.
 • De kinderen van groep 1 t/m 4 lopen naar de Vaart.
 • De ouders zijn welkom om de voorstelling te komen bekijken in de Vaart van 13.30 tot 14.30 uur.
 • Om 14.30 uur gaan de kinderen vanuit de Vaart naar huis. Zij kunnen dan met hun ouders naar huis gaan. Als uw kind naar de opvang gaat dan graag de opvang even inlichten dat ze in de Vaart opgehaald moeten worden.
 • De kinderen moeten hun gymschoenen meenemen voor in de Vaart. Het publiek kan ook gymschoenen meenemen of hun schoenen uit doen i.v.m. de vloer in de sporthal.
   

 
Hulp gevraagd voor het oefenen met kinderen
Welke ouders kunnen de aankomende week met groepjes kinderen de onderdelen voor de voorstelling oefenen. Graag onder schooltijd en op de dag en het tijdstip dat het u schikt, de leerkrachten passen hun planning dan gewoon aan. U kunt zich opgeven bij de leerkracht van uw eigen kind(eren).
 
Aangepaste gymlessen i.v.m. de feest- circusweek
Maandagochtend hebben groep 8 en 7 gym;
Maandagmiddag hebben groep 6 en 3 GEEN gym;
Dinsdag is er voor groep 5 en 4 ook GEEN gym.

De grote zaal
’s Morgens wordt de grote zaal vanaf half negen al gebruikt door de kinderen om te lezen of te werken. Om de kinderen zo rustig en geconcentreerd mogelijk te laten werken verzoeken wij u om de grote zaal om half negen te verlaten. Zo gaat er geen leertijd verloren.

Aan- en afwezigheid directie
Vrijdag 4 november is Natascha Boelens de gehele dag aanwezig en zal zij de circusvoorstelling voor de ouders/verzorgers openen. Lizzy Heistek is donderdag 3  en vrijdag 4 november op een tweedaagse met de AVS; Algemene Vereniging Schoolleiders. Zij heeft zitting in de ledenraad en is dus helaas verhinderd.

 
 

Buitengebouw
In de herfstvakantie is het buitengebouw gesloopt en  we hebben nu nóg meer schoolplein!
De afwerking van de fietsenstalling zal binnenkort gebeuren.


 
Afgelopen zondag ontvingen wij het droevige bericht dat een oud leerling van onze school, Wendy Doesburg door een auto ongeluk in Australië is overleden. We wensen de ouders, en familie veel sterkte in deze hele moeilijke tijd.

Juf Nannette
Hieronder een persoonlijk bericht van haar.
Lieve allemaal,

Even een update van mij naar jullie toe.
Zoals jullie wisten ben ik al een poosje thuis vanwege burn-out verschijnselen. In eerste instantie dacht ik dat dit niet zo lang zou duren, ik heb dit immers nog niet eerder meegemaakt. Maar na het verstrijken van tijd kwam ik tot een heel andere conclusie.
Ik snap nu dat zoiets tijd vergt en die tijd wil ik mijzelf gunnen en geven. Ik ben ondertussen nu twee maal op school geweest en daar werd ik zo lief ontvangen door de kinderen, directie en collega's! Vooral de reactie van de kinderen is voor mij zoiets moois! Alsof je nooit weg bent geweest vragen zij gewoon: " Juf kun je even mijn veters strikken"? Dat is waarom ik dit beroep doe en nog steeds leuk vind.
In de periode tot aan de kerstvakantie zullen jullie mij meer gaan zien omdat ik een re-integratie traject zal gaan starten. Ik zal dan op dinsdag en donderdagochtend op school aanwezig zijn om de draad weer rustig aan op te pakken en te kijken hoe dit gaat.
Ik heb begrepen dat jullie onlangs een geweldige dag hebben gehad  tijdens het uitstapje naar de Linneushof met de hele school. 
En dat a.s. vrijdag er nog een bijzonder mooie dag aan zit te komen i.v.m. het 25-jarig bestaan van de school. Heel misschien kom ik dan even kijken omdat ik toch ook al 23 jaar deel uit maak van deze school.
Ik wens jullie allemaal heel veel plezier op deze bijzondere dag en nog veel succes met de voorbereidingen!!

Heel veel lieve groetjes ( vooral aan de Trompettertjes) van juf Nannette
 

 

Belangrijke data
 • Maandag 31 oktober: overhandiging cheque aan Cliniclowns. Ouders zijn ook welkom van 8.30 tot +/- 9.00 uur
 • Maandag 31 oktober informatieavond over de PSG scholen (Purmerendse Scholen Groep). Tijd: 19.30 – 20.30 uur
 • Woensdag 2 november: kledingactie
Vrijdag 4 november: circusvoorstelling in de Vaart van 13.30 tot 14.30 uur.

  Het kalenderblad van november kunt u uit de bijlage downloaden.


Fijn weekend! 

Team OBS 't Pierement