Nieuwsbrief OBS 't Pierement 4 november 2016


 
Nieuwsbrief OBS 't Pierement
4 november 2016

Beste ouders/verzorgers,


                    een echte circus-feeststaart!

25-jarig bestaan van ’t Pierement
Deze week hebben wij het 25-jarig bestaan van ’t Pierement gevierd. In de afgelopen 25 jaar hebben er heel wat veranderingen plaatsgevonden. Ook het afgelopen schooljaar en het huidige schooljaar zijn er al weer veel zaken aangepakt. Wij zijn volop in ontwikkeling om onze school en ons onderwijs nog beter en aantrekkelijker te maken. De afgelopen weken zijn er verschillende geïnteresseerde ouders rondgeleid en daar zijn wij heel erg blij mee. Op naar de volgende 25 jaar!

 

Uitreiking cheque aan de Cliniclowns
Afgelopen maandag was de opening van de feestweek doormiddel van de uitreiking van de cheque aan de Cliniclowns. In het Noordhollands Dagblad was daar ook een artikeltje over te vinden:
http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/waterland/article28701250.ece/Clowntjes-in-Purmerend-doneren-geld-aan-Cliniclowns
Ook op de website weer van alles hierover. http://www.obs-pierement.nl/ 
 
 

Circusweek n.a.v. ons 25-jarig bestaan
De afgelopen week stond in het teken van circus. Maandagmiddag vond er een circusact plaats door Circus op school om de kinderen alvast warm te maken voor de eigen uit te voeren circusvoorstelling. Niet alleen de circusdirecteur kwam in actie, ook het onderwijzend personeel moest laten zien wat ze konden.
Naast deze voorstelling en een gezellig versierde school zijn er mooie kunstwerken gemaakt door de kinderen én hebben zij hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de voorstelling van vrijdag.
Vrijdag plopte de (kinder-)champagneflessen open in de school en kregen de kinderen naast een glaasje ‘champagne’ een overheerlijk cup cakeje gemaakt door ‘Petra’s Taart’. En voor de leerkrachten had Petra een taart gemaakt die eigenlijk te mooi was om op te eten. De openingsafbeelding laat wel zien hoe mooi hij was!
Vrijdag was dan eindelijk de voorstelling van circus ’t Pierement! Naast veel ouders/verzorgers was ook ons college van bestuur aanwezig om deze bijzondere voorstelling te bekijken. Wat een knappe kinderen hebben wij toch! Kijk verder (later vandaag of morgen) op onze website voor massaal fotomateriaal. http://www.obs-pierement.nl/ 


De afgelopen week zijn er verschillende ouders/verzorgers geweest die ons hebben geholpen. Via deze weg willen wij u heel erg bedanken. Zonder uw hulp was het ons niet gelukt.
  
Informatieavond PSG-scholen
Afgelopen maandag was de informatieavond voor alle ouders/verzorgers van de kinderen uit groep acht over de PSG; Purmerendse Scholen Groep. De opkomst was erg groot, fijn! 
 
 
 
 
EU-schoolfruit; drie dagen groente/fruit als tienuurtje.
Wij hebben ons als school opgegeven voor Eu-schoolfruit en mogen deelnemen!
Hoe werkt EU-Schoolfruit?
EU-Schoolfruit ondersteunt scholen die leerlingen een gezonde boost willen geven. De school krijgt gratis fruit en groente: drie stuks per leerling per week, 20 weken lang. Tijdens de 20 weken schoolfruit geeft de school EU-Schoolfruitlessen, digibordlessen en Smaaklessen.
Zíen eten, doet eten!
Bij EU-Schoolfruit proeven kinderen verschillende soorten fruit en groente. Dat is lekker en gezond, want in elke soort zitten weer net andere gezonde stoffen. In de praktijk blijkt: zíen eten, doet eten. Ook als kinderen nog geen grote smaakavonturiers zijn, doen ze in de klas lekker mee. Als een kind gevarieerd eet, krijgt het alle gezonde stoffen binnen die het in de groei nodig heeft.
Aankomende week starten wij met EU-schoolfruit. De leerlingen krijgen drie keer per week een stuk groente of fruit als tienuurtje. Het is dus niet nodig om dan een tienuurtje mee te geven, tenzij uw zoon of dochter een grote eter is.
De dagen dat de kinderen groente of fruit krijgen op school zijn: dinsdag, woensdag en donderdag.
 


Sint-Maarten
Vrijdag 11 november is het Sint-Maarten en mogen de kinderen weer rond met hun zelfgemaakte lampion. Alle kinderen die een lampje hebben mogen deze vrijdagochtend meenemen naar school. Uiteraard krijgen de kinderen na het lopen en zingen iets lekkers. Vast liedjes ofenen? Klik HIER en natuurlijk uit ons rijke video archief "de Trompet" uit 2011. 
 
Draadcircus op het school/gemeenteplein
Enige tijd geleden hebben buurtbewoners een brief ontvangen over het vernieuwen van het speeltoestel; draadcircus, op het groene veld aangrenzend aan ons schoolplein. Wij als school hebben ook gestemd en onze voorkeur doorgegeven aan de gemeente. Het speeltoestel zal naar alle verwachting in februari vervangen worden.
Op dit moment is het huidige toestel niet in de beste staat en daar hebben wij contact over opgenomen met de gemeente. Het speeltoestel valt namelijk onder de gemeente. Er zijn een aantal kleine gebreken die wij hebben doorgegeven en de gemeente gaat iemand sturen om dit te bekijken en op te pakken. Als school hebben wij besloten om tot die tijd even geen gebruik te maken van het toestel. De veiligheid van de kinderen staat voor ons voorop.


 
Gevraagd!!
De Sintcommissie is met spoed op zoek naar wc-rolletjes en lege allerhande boxen van de Albert Heijn. U kunt deze inleveren in de klarinet. Alvast bedankt.
 

 
 
Belangrijke data
  • Vrijdag 11 november: Sint-Maarten (lichtje meenemen)
  • Maandag 21 november: studiedag, leerlingen zijn vrij
Er was wat onduidelijkheid over twee data in december, onderstaand de juiste tijden:
  • Maandag 5 december: Sinterklaas, de kinderen zijn om 12 uur vrij
  • Donderdag 22 december: kinderen om 12 uur vrij en vrijdag 23 december de gehele dag vrij.


 

Goed weekend! 


Team OBS 't Pierement