Nieuwsbrief OBS 't Pierement 25 november 2016


 
Nieuwsbrief OBS 't Pierement
25 november 2016

Beste ouders/verzorgers,

Studiedag
Maandag 21 september was een gezamenlijke studiedag voor het team van De Delta en ’t Pierement. We hebben video opnames bekeken van leerkrachten van onze scholen die les geven volgens het ADI/GIP model. De volgende stap is dat leerkrachten in januari lessen van elkaar gaan bijwonen. Ook dit doen we onder het motto: “leren van elkaar is kennis delen”.
We hebben voorlichting gekregen over wat burgerschap en sociaal emotionele ontwikkeling wordt verstaan binnen het onderwijs 2016. Op 11 januari gaan we een aantal programma’s voor sociaal emotionele ontwikkeling en burgerschap bekijken.
 
Sinterklaas
Uitnodiging voor alle ouders, opa’s, oma’s, oppas en iedereen die interesse heeft!
Op vrijdag 2 december is vanaf 14.45 uur en na schooltijd een kijkmiddag voor iedereen die de surprises van groep 5 t/m 8 willen bekijken. Iedereen is welkom!Strooipieten zetten de boel flink op stelten!
Drie Pieten kwam "even" langs om de school te voorzien van de gebruikelijke grappen en grollen én strooigoed. Vakkundig door de school begeleid door de sintcommissie die gewapend was met soundblaster en draaiboek.
In iedere klas was er ruimte voor Pietenkolder, zingen en natuurlijk was er extra aandacht voor de juf. Juf Esther werd bijv. verwend met een heerlijke pepernotenscrub. Ook een polonaise over het plein vrolijkte de boel goed op. In het Drumstel deden de Pieten mee aan een zgn. Mannequin Challenge. Grote pret natuurlijk, kijk op ons eigen you tube kanaal dat HIER te vinden is en abonneer je daarop. Of kijk op de website van 't Pierement bij "filmpjes".  Ook de Challenge van de Accordeon is daar te vinden.
 
Van de MR
Beste ouders,

Tot 18 november jl. hadden jullie de gelegenheid je kandidaat te stellen voor de functie van voorzitter van de MR., omdat de zittingstermijn van Suzanne Mulder per 1 januari 2017 afloopt.
Er hebben zich geen tegenkandidaten gemeld en dat houdt in dat Suzanne Mulder automatisch is herbenoemd tot juli 2018, de periode dat haar dochter nog op ’t Pierement zit.
Wij, de overige MR-leden, zijn verheugd dat Suzanne de gelegenheid krijgt om haar werk voort te zetten en feliciteren haar dan ook van harte met haar herbenoeming.
Klik hier voor de agenda van de vergadering.


 
Lief en leed
In goed gezamenlijk overleg is 24 november de re-integratie van juf Nannette gestart. Zij zal de komende periode op dinsdag en donderdag twee uur op school zijn. Juf Nannette wilde graag starten met het begeleiden van een kleine groep. In de Viool van juf Rina zal zij daarom op de dinsdag en de donderdag van 09.00 tot 10.00 uur groepjes kinderen begeleiden.
Het andere uur zal zij gebruiken om zich in de recente schoolontwikkelingen te verdiepen en………natuurlijk gaat ze ook langs bij de kleuters.
We wensen juf Nannette veel succes!
 


Belangrijke data

Maandag 5 december: Sinterklaas, de kinderen zijn om 12 uur vrij
  • Woensdag 21 december: kerstdiner
  • Donderdag 22 december: kinderen om 12 uur vrij en vrijdag 23 december de gehele dag vrij.

 

Heerlijk weekend! 


Team OBS 't Pierement