Nieuwsbrief OBS 't Pierement 16 december 2016


 
Nieuwsbrief OBS 't Pierement
16 december 2016

Beste ouders/verzorgers,

Volgende week is Lizzy Heistek wegens vakantie afwezig. Natascha Boelens is, zoals gebruikelijk, vier dagen aanwezig en zal ook aanwezig zijn bij het kerstdiner.


 
Kerst
Volgende week woensdag vindt het jaarlijkse kerstdiner plaats in gezinsgroepen.
Het kerstdiner is van 17.00 tot 19.00 uur. 
Graag voor woensdagmorgen een beker, bord en bestek voorzien van naam mee naar school nemen.
Om 17.00 uur gaan de kinderen eerst naar de klas en gaan de ouders meteen weer naar buiten. Om 17.05 komen de kinderen ook weer naar buiten om samen naar het kerstkoor te luisteren.
Om ongeveer 17.20 uur gaan de kinderen dan weer naar binnen om in de gezinsgroepen het kerstfeest te gaan vieren.
Vanaf 18.50 uur zijn alle ouders/verzorgers welkom om een glaasje warme chocolademelk te komen drinken in de grote zaal.
Graag tot dan.Kerstkoor
Voorafgaand aan het diner zal er weer een stemmig kerstkoor te horen zijn onder de enthousiaste leiding van juf Gerda. Dus ouders, grootouders, ooms en tantes, neven en nicht en buren....komt allen tezamen! Aanvang ongeveer 17.05 uur. Zie nogmaals in het bericht hierboven de planning. Het is ons begin van een altijd weer geslaagde avond. Voor een sneak-preview kunt u als appetizer uit ons rijke fotoarchief nog eens kijken naar de foto's van vorig jaar. KERST 2015Schoolspot, Hoge kortingen op ICT voor alle ouders bij schoolspot.nl!
Het zijn dure weken.... gelukkig is er ook nog voordeel te vinden! Vandaag hebben we een infofolder uitgedeeld aan de leerlingen van groep 6,7 en 8. Maar alle info ook hieronder en in de bijlage.

Schoolspot.nl is dé ICT-webwinkel voor het basis- en speciaal onderwijs waar ouders en medewerkers met veel korting officiële software, hardware en andere ICT-gerelateerde producten kunnen bestellen. Deze korting kan oplopen tot wel 90% en dat wil de school jullie niet onthouden!
 
Schoolspot.nl is geen commerciële webwinkel, maar een dienst voor het onderwijs. Door slimme overeenkomsten die zijn gesloten met leveranciers en omdat jouw basisschool vaak al een gedeelte heeft betaald voor het gebruik thuis, krijg je flinke onderwijskorting als je via schoolspot.nl koopt.
 
Wat is er verkrijgbaar bij schoolspot.nl?
Het assortiment bij schoolspot.nl is zeer uitgebreid. Je kunt er terecht voor al je software van Microsoft, Adobe, Magix, McAfee, Symantec etc. Maar ook voor laptops, tablets, educatieve software en cursussen en nog veel meer... En het zijn allemaal de nieuwste versies voor soms maar een fractie van de winkelprijs.
Welke producten je in de webwinkel vindt en welke prijzen je ziet, is afhankelijk van de licenties die jouw onderwijsinstelling afneemt bij APS IT-diensten, de eigenaar van schoolspot.nl.
 
Hoe ontvang je deze korting?
Om te kunnen winkelen bij schoolspot.nl heb je een inlogaccount nodig. Heb je nog geen account dan kun je dat direct aanvragen bij schoolspot.nl, binnen enkele ogenblikken ontvang je via e-mail je inloggegevens en kun je gaan bestellen.
 
De voordelen van schoolspot.nl
 • Betrouwbaar (in samenwerking met jouw bassischool en vrijblijvende aanmelding)
 • De laagste prijzen
 • Specifiek aanbod voor het basis- en speciaal onderwijs
 • Snel (downloads direct beschikbaar, andere bestellingen dezelfde werkdag verzonden)
 • De nieuwste versies (het assortiment is altijd up-to-date)
 • Geen verrassingen achteraf (btw en verzendkosten zijn al in de prijs verwerkt)
 
Kijk dus op schoolspot.nl, dé ICT-webwinkel voor iedereen in het basisonderwijs!

Wel is het zo dat indien uw kind(eren) de school verlaten de toegang tot schoolspot wordt gestopt. In het VO zijn echter meestal ook van dit soort regelingen. Vraag ernaar! Check de bijlage voor de flyer.

 

Lief en leed
Onderstaand een stukje namens juf Annemieke Jongens. Juf Annemieke heeft de afgelopen twee jaar noodgedwongen niet kunnen werken en moet helaas wegens haar gezondheid afscheid nemen van ’t Pierement.

Lieve allemaal, vooral de oud Tamboerijn kinderen en hun ouders.
Al bijna twee jaar geleden werd ik ziek; wat eerst een griep leek bleek al snel een beenmergaandoening waarvoor ik vaak bloedtransfusies nodig had. 
In de nieuwsbrief van vlak voor de zomervakantie 2015 heeft het bericht gestaan dat deze aandoening zich tot leukemie dreigde te ontwikkelen.

Zomer 2015 werd voor mij een ziekenhuiszomer met als fijne afleiding een prikbord vol kaarten en werkjes; hartverwarmend zoveel! In november van dat jaar onderging ik de, voor mijn genezing noodzakelijke, stamceltransplantatie. Daarna waren er nog een maand of vijf nabehandelingen nodig.
De Tamboerijn ouders hebben mij regelmatig via juf Ineke verwend met prachtige bloemen. Er hebben bedankkaartjes van mij op de klasdeur gehangen. Mocht u die gemist hebben: bij deze nogmaals mijn hartelijke dank!
Tegen de zomer 2016 was mijn immuunsysteem weer dusdanig dat ik van de arts toestemming kreeg me weer op school te vertonen. Ik ben toen nog een paar keer op bezoek geweest in de Tamboerijn en op school. U heeft mij ook weer buiten gezien, met enige regelmaat op het winkelpleintje.
Mijn conditie en kracht hebben een behoorlijke knauw gehad. Mijn terugkeer naar het onderwijs is voorlopig niet mogelijk hierdoor. Dit zeer tot mijn verdriet want ik genoot altijd van het werken met de kleuters!
Momenteel is mijn gezondheid goed en word ik nog een keer of drie per maand gecontroleerd in het VU medisch centrum. Ik ben de medische wereld dan ook heel dankbaar voor de middelen die ik heb kunnen krijgen om dit niveau van gezondheid weer te bemachtigen.
Helaas duurt mijn genezing te lang en moet ik met pijn in mijn hart noodgedwongen afscheid nemen van het werken in het onderwijs.
Met ingang van eind januari 2017 is het werk voor mij een afgesloten hoofdstuk.
 
Ik blijf uiteraard geïnteresseerd in het wel en wee van het Pierement, waar ik als ouder de opening van de school heb meegemaakt en als leerkracht vele jaren heb gewerkt. Ik zal daar ook af en toe binnenstappen.
Bedankt voor al de jaren vertrouwen en tot ziens op "het pleintje" ( of op school) zal ik maar zeggen. Ik wens u allen veel geluk en gezondheid voor de toekomst en voor de kinderen een fijne schooltijd!
 
Een hartelijke groet van Annemieke JongensOproep knutselmaterialen
In de onderbouw zouden ze heel blij zijn met de volgende knutselmaterialen: 
 • (strijk)kralen in allerlei soorten en maten 
 • knotjes wol/katoen in gezellige kleurtjes
 • transparante, plastic flessen van 1 liter (bijv. van cranberrysap).
Mocht u deze materialen willen doneren aan school, dan kunt u ze inleveren bij juf Ineke in de Tamboerijn. Alvast hartelijk dank namens de juffen en kinderen.


 
Belangrijke data
Woensdag 21 december: kerstdiner van 17.00 tot 19.00 uur in gezinsgroepen.
 • Donderdag 22 december: kinderen om 12 uur vrij en vrijdag 23 december de gehele dag vrij.
 • Kerstvakantie: 23-12-’16 t/m 08-01-’16. Wij zien de kinderen graag weer op maandag 9 januari.
Heerlijk weekend!

Team OBS 't Pierement