Nieuwsbrief OBS 't Pierement 22 december 2016


 
Nieuwsbrief OBS 't Pierement
22 december 2016

Beste ouders/verzorgers,

Op naar 2017!
Aan het eind van het jaar is het gebruikelijk om even terug te kijken op het afgelopen jaar. Al zijn wij als nieuwe directie nog maar kort op ‘t Pierement, er is al een hoop gebeurd. Het bijgebouw is gesloopt, de fietsenstalling wordt netjes gemaakt, wij zijn op uitnodiging van de ouders met de gehele school naar de Linnaeushof geweest, er was een sponsorloop, er werd €2500 opgehaald voor de CliniClowns, de school bestaat 25 jaar dus er werd een heuse circusvoorstelling gehouden, op 5 december was er een spetterend Sinterklaasfeest en zo kunnen wij nog wel even doorgaan. Ook volgend jaar staan er nog een aantal leuken en leerzame zaken op het programma. En om het jaar fris te starten zullen er in de vakantie in alle wc-groepen zeeppompjes, vouwhanddoekjesautomaten, speciale wc-rolhouders en luchtverfrissers geplaats worden. Maar nu eerst genieten van een welverdiende vakantie.
 
Bij dezen willen wij alle ouders/verzorgers en natuurlijk alle kinderen, hele fijne feestdagen wensen.
Wij zien iedereen graag weer in het nieuwe jaar op maandag 9 januari 2017!
 
Lizzy Heistek en Natascha Boelens
 

 
Welkom op ‘t Pierement
De afgelopen periode zijn de volgende leerlingen bij ons op school gestart:
Amber en Yousef in de tamboerijn en Mohamad in de trompet.
We wensen jullie een fijne schooltijd!
Op dit moment zijn er ook een aantal kinderen aan het wennen bij ons op school. In de volgende nieuwsbrief worden de kinderen genoemd die officieel zijn gestart op ’t Pierement. 
 

 
Kerstdiner
Wat hebben we weer genoten van alle lekkere gerechten.
Iedereen heel hartelijk bedankt voor uw inzet en bijdrage, het was weer een feestje. Alle foto's op de website natuurlijk!Lotte uit groep 6 zet zich in voor Serious Request
Vlak voor het kerstdiner kwam Lotte met de vraag of zij geld mocht inzamelen voor Serious Request. Op de vraag waarom zij dit wilde doen antwoordde zij: ‘Omdat ik kinderen wil helpen die longontsteking hebben.’
Zelf heeft zij €10 uit haar eigen spaarpot gedoneerd en wilde het bedrag door middel van inzameling verhogen. Aangezien wij dit een goed initiatief vonden en het aansloot bij de kerstgedachte mocht zij tijdens het drinken van de glühwein en warme chocomel samen met Sanne uit groep 6 geld inzamelen. 
Samen hebben Lotte en Sanne €93,39 opgehaald! Goed gedaan meiden!

“Serious Request 2016 vraagt aandacht voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie.”Lief en leed
Juf Annemieke Jongens
Zoals u in de nieuwsbrief van afgelopen vrijdag heeft kunnen lezen gaat juf Annemieke Jongens ’t Pierement definitief verlaten. Op verzoek van Annemieke zal haar afscheid in kleine kring worden gehouden.
Wij wensen Annemieke het aller beste en hopen haar nog eens te zien op ’t Pierement. Bedankt voor al jouw inzet!


 
Hartelijk dank namens de CliniClowns
Deze week hebben wij een bedankbrief ontvangen namens de directeur van de CliniClowns;
“Wij zijn erg dankbaar voor uw gift van €2500 die u heeft overgemaakt. Wat een geweldige opbrengst van de sponsorloop. Deze bijzondere gift maakt het mogelijk dat wij nog meer zieke en gehandicapte kinderen kunnen bezoeken.
Alle activiteiten die we aanbieden zijn gratis en komen tot stand dankzij de giften van onze donateurs. Namens alle zieke en gehandicapte kinderen hartelijk dank voor uw steun.
Met vriendelijke groet,
Paul Jochems
Directeur a.i. CliniClowns Nederland.”
 
Fietsenstalling
Donderdag is het  hekwerk bij de fietsenstalling geplaatst. Het heeft langer geduurd dan verwacht maar het is in ieder geval in orde gemaakt voor de feestdagen (en het vuurwerk). Door het slopen van het bijgebouw en het netjes afwerken van de fietsenstalling is er een opening ontstaan in het hek. Er is direct contact opgenomen met het bestuur om een oplossing te realiseren voor de feestdagen zodat het plein afgesloten kan worden voor scooters/brommers. Iedereen is hard aan het werk dus wij hopen dat het in orde komt.
Schoolspot, Hoge kortingen op ICT voor alle ouders bij schoolspot.nl!
Het zijn dure weken.... gelukkig is er ook nog voordeel te vinden! Vorige week hebben we een infofolder uitgedeeld aan de leerlingen van groep 6,7 en 8. Maar alle info ook hieronder en in de bijlage.

Schoolspot.nl is dé ICT-webwinkel voor het basis- en speciaal onderwijs waar ouders en medewerkers met veel korting officiële software, hardware en andere ICT-gerelateerde producten kunnen bestellen. Deze korting kan oplopen tot wel 90% en dat wil de school jullie niet onthouden!
 
Schoolspot.nl is geen commerciële webwinkel, maar een dienst voor het onderwijs. Door slimme overeenkomsten die zijn gesloten met leveranciers en omdat jouw basisschool vaak al een gedeelte heeft betaald voor het gebruik thuis, krijg je flinke onderwijskorting als je via schoolspot.nl koopt.
 
Wat is er verkrijgbaar bij schoolspot.nl?
Het assortiment bij schoolspot.nl is zeer uitgebreid. Je kunt er terecht voor al je software van Microsoft, Adobe, Magix, McAfee, Symantec etc. Maar ook voor laptops, tablets, educatieve software en cursussen en nog veel meer... En het zijn allemaal de nieuwste versies voor soms maar een fractie van de winkelprijs.
Welke producten je in de webwinkel vindt en welke prijzen je ziet, is afhankelijk van de licenties die jouw onderwijsinstelling afneemt bij APS IT-diensten, de eigenaar van schoolspot.nl.
 
Hoe ontvang je deze korting?
Om te kunnen winkelen bij schoolspot.nl heb je een inlogaccount nodig. Heb je nog geen account dan kun je dat direct aanvragen bij schoolspot.nl, binnen enkele ogenblikken ontvang je via e-mail je inloggegevens en kun je gaan bestellen.
 
De voordelen van schoolspot.nl
  • Betrouwbaar (in samenwerking met jouw bassischool en vrijblijvende aanmelding)
  • De laagste prijzen
  • Specifiek aanbod voor het basis- en speciaal onderwijs
  • Snel (downloads direct beschikbaar, andere bestellingen dezelfde werkdag verzonden)
  • De nieuwste versies (het assortiment is altijd up-to-date)
  • Geen verrassingen achteraf (btw en verzendkosten zijn al in de prijs verwerkt)
 
Kijk dus op schoolspot.nl, dé ICT-webwinkel voor iedereen in het basisonderwijs!

Wel is het zo dat indien uw kind(eren) de school verlaten de toegang tot schoolspot wordt gestopt. In het VO zijn echter meestal ook van dit soort regelingen. Vraag ernaar! Check de bijlage voor de flyer.Oproep knutselmaterialen
In de onderbouw zouden ze heel blij zijn met de volgende knutselmaterialen: 
  • (strijk)kralen in allerlei soorten en maten 
  • knotjes wol/katoen in gezellige kleurtjes
  • transparante, plastic flessen van 1 liter (bijv. van cranberrysap).
Mocht u deze materialen willen doneren aan school, dan kunt u ze inleveren bij juf Ineke in de Tamboerijn. Alvast hartelijk dank namens de juffen en kinderen.Kinderdisco
K
inderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar kunnen om de week op vrijdagavond komen swingen in De Zuid-Pool.
Tussen 19.00 en 20.30 uur draait de deejay heerlijke muziek.
Neem je vriendje of vriendinnetje mee. De entree bedraagt € 1,50.
13 januari en 27 januari is het weer zover! Kijk op http://purmerzuidpool.nl/activiteiten-en-evenementen/kinderdisco.html voor alle info.
 
Belangrijke data (kalenderblad januari in de bijlage)
 
  • Kerstvakantie: 23-12-’16 t/m 08-01-’16. Wij zien de kinderen graag weer op maandag 9 januari.
  
 
We wensen u allemaal fijne feestdagen en tot in het nieuwe jaar!
 
Namens de directie en team