Nieuwsbrief OBS 't Pierement 21 april 2017


 
Nieuwsbrief OBS 't Pierement 21 april 2017

Beste ouders/verzorgers,Eindtoets groep 8
Afgelopen dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend werd er hard gewerkt in groep 8, de Eindtoets werd afgenomen. Op de deuren hingen bordjes: ‘Niet storen a.u.b.’ en de kinderen mochten deze dagen kauwgom in de klas om de concentratie te verbeteren maar vooral om deze dag iets extra’s te geven. De voorafgaande weken is er overleg geweest tussen juf Petra en juf Martina om de kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op de Eindtoets zodat zij wisten wat hun te wachten stond. En nu is het afwachten tot de uitslag binnen is maar…..wij hebben er alle vertrouwen in en zijn nu al trots op alle leerlingen uit groep 8!


(bron gezinsblad)

Voetbalkampioenen 't Pierement 3
“Afgelopen Goede Vrijdag mochten onze meiden uit groep 5 en 6 weer meedoen met het jaarlijkse Minischoolvoetbal Toernooi bij FC Purmerend. De afgelopen edities waren de resultaten niet al te best geweest, maar het plezier was altijd des te groter. Vandaar dat er ook dit jaar weer maar liefst 11 meiden zich opgegeven hadden. Ondanks dat de verwachtingen dus niet al te hoog gespannen waren, werd er weer vol goede moed begonnen aan de eerste wedstrijd.
Een geweldig leuke voetbaldag eindigde met een onverwacht mooi succes en een super trotse coach.”

Zie de bijlage voor het gehele verslag en de complete statistieken en analyses van de wedstrijd. Geschreven door de vader van Nina (groep 6), coach van het team die daar een bijzonder mooi stuk van heeft gemaakt.

 

Ook de leerlingen uit de bovenbouwen werken hun toernooi af. Doe je best!


Beste ouders,

Donderdagavond 20-4 heeft de MR weer vergaderd met de directie. Verschillende onderwerpen zijn besproken, zoals jullie misschien al op de agenda hebben gelezen. Hierbij weer een korte terugkoppeling van een aantal punten:

Ouderraad
De voorzitter van de Ouderraad van De Delta is bij ons in de vergadering geweest om te vertellen hoe bij hen op school de ouderraad georganiseerd is. Wij zijn erg enthousiast geworden van hun werkwijze en gaan in de komende weken dan ook actief aan de slag om ook op onze school een Ouderraad in te stellen. Wordt dus vervolgd!!

Verkiezing MR-lid
Vorige week hebben jullie kunnen lezen dat Karin Poort en Jennifer in 't Veld zich verkiesbaar hebben gesteld om de MR te komen versterken. Na de vakantie zal de campagne goed zichtbaar worden in school en op vrijdag 12 mei krijgen alle oudste leerlingen een brief en stembiljet mee naar huis. Jullie hebben dan tot 24 mei 12.00 uur de tijd om je stem uit te brengen. Let er op dat op die dag groepen 3, 4, 7 en 8 op werkweek zijn, dus vergeet je stem niet in de MR-brievenbus te stoppen!

Ouderbijdrage
De laatste herinneringsbrief heeft gelukkig weer een aantal stortingen van de ouderbijdrage opgeleverd, maar we missen toch nog wel wat bijdragen. Mocht het je ontschoten zijn, storten kan uiteraard alsnog. De 26,- per kind mag worden overgemaakt op IBAN: NL47 INGB 0000 0308 93 tnv Ouderfonds voor OBS 't Pierement. Als je er even bijzet voor welk kind en welke klas het is, dan kunnen we dit weer bijwerken op de lijst. De commissies willen graag weten hoeveel budget zij kunnen besteden voor alle leuke activiteiten :-). Alvast bedankt!

Fijne vakantie allemaal!
Groetjes, de MR-ledenKoningsspelen/juffendag
Vandaag waren de koningsspelen en de juffendag. Een geslaagde laatste dag voor de twee weken april/meivakantie lijkt ons. De dag begon met een vrolijke dans (https://youtu.be/mPA3T0SltB0) en verder zullen we in een volgende nieuwsbrief en op de website nog wat foto's plaatsen.
 
Werkweek
Er zijn helaas nog steeds een aantal ouders die het bedrag voor de werkweek niet hebben overgemaakt. Bij deze het dringende verzoek om het bedrag over te maken. 

Bedragen werkweek schooljaar 2016-2017
Groep 1/2:                  € 18,50
Groep 3 t/m 6:            € 62,50
Groep 7/8:                  € 85,00
 
Het bedrag voor de werkweek kunt u overmaken op:
Ouderfonds inzake werkweken
NL02 INGB 0004 2173 50

Vossenjacht door Jesse en Naomi uit groep 8/Drumstel
“Beste ouders,
Wij hebben op donderdag 13 april een vossenjacht gehouden. Daarbij moesten de kinderen in een groepje van 8 kinderen uit verschillende klassen samen op zoek gaan naar 20 vossen. Dit waren juffen, opa’s en oma’s en ouders. Hierbij moest je ook raden wat voor vossen het waren. Als je het goed had geraden kreeg je een letter van de vos. Met die letters moest je een zin maken.

Wat was er nog meer te doen?
In alle klassen was wat leuks te doen waaronder: spelletjes, film kijken en knutselen. Ook moest je tijdens dat je de vossen ging zoeken goed kijken of je het gouden ei zag.  Als je het gouden ei had gevonden kreeg jouw groepje een prijs. Ook stond er een pot met eieren je kon raden hoeveel er in zat. De 10 kinderen die het er het dichtsbij zaten kregen een verrassing. Die verrassing was een paashaas van chocolade. Iedereen vond het een geslaagde dag.
Jesse en Naomi”
  
Onverwachts bezoek in de Tamboerijn
Op donderdag 13 april kregen  wij onverwacht bezoek in de Tamboerijn. Anja Ligthart kwam langs met zes donzige kuikentjes. Wat een verrassing was dat! Er klonk heel veel "oh" en "ah" en "wat schattig!" Elk kind heeft een kuikentje mogen vasthouden en iedereen mocht vragen stellen en vertellen over kuikentjes. 
Wij hebben nu ervaren hoe zacht kuikentjes voelen, hoe licht ze zijn, hoe ze trillen in je hand en hoe scherp hun nageltjes zijn. 
Ook hebben wij geleerd hoelang de kip moet broeden, wat dons is, dat donkere kuikentjes donkere kippen worden, wat kuikentjes eten en dat alle kippen zand en steentjes in de maag hebben die helpen bij de vertering van het voedsel. 
Wij vonden het superleuk dat de kuikentjes bij ons in de klas waren. Dank je wel Anja!

Juf Ineke


Lief en Leed


"Beste ouders,

Sinds vorige week maandag heb ik ontzettend veel last van mijn linkerbeen. 
Er is in mijn lies een zenuw bekneld als gevolg van de zwangerschap.
Met behulp van fysiotherapie en veel rust is het streven dat ik er na de meivakantie weer zal zijn. 
Er zal dan wel het een en ander aangepast moet worden, zodat ik zo weinig mogelijk hoef te lopen.
Hopelijk tot dan, groeten juf Maartje. "
 
Vrienden & vriendinnendag (open dag)
Op 20 mei 2017 is de Vrienden & Vriendinnendag (open dag) bij voetbalverenging Purmersteijn. 
Kijk voor meer informatie en aanmelden (VOOR maandag 15 mei) op de website: www.purmersteijn.euWoensdag..... Fruitdag!
Op de woensdag is het traditioneel de dag van het fruithapje. Wilt u uw kind die dag fruit meegeven?Kalenderblad mei
In de bijlage.

Wij wensen u een fijne Koningsdag en meivakantie en zien iedereen graag weer op maandag 8 mei.

Team OBS 't Pierement