Nieuwsbrief OBS 't Pierement 16 juni 2017


 
Nieuwsbrief OBS 't Pierement 16 juni 2017

Beste ouders/verzorgers,Prikactie 27 juni
Op dinsdag 13 juni hebben alle ouders informatie ontvangen over onze deelname aan de Prikactie PO (primair onderwijs). De twee hoofddoelen van deze actie zijn: een eerlijk salaris en minder werkdruk. Op dinsdag 27 juni gaan honderden basisscholen in het land een uur later beginnen om zodoende de landelijke aandacht op deze actie te vestigen.   
Ook onze school doet aan deze actie mee.
Dus: op dinsdag 27 juni begint de school om 9.30 uur.
Het bestuur ondersteunt deze prikactie en vraagt u om uw begrip.
Wij hopen dat ook u onze actie steunt. HIER (klik) nogmaals de volledige brief met daarin de mogelijkheden om deze actie eventueel te steunen.
 
Kaartverkoop TMO
Maandag 19 juni is Hetty pas later in de ochtend op school. De verkoop van de strippenkaarten zal daarom (eenmalig) verschoven worden naar dinsdag 20 juni.
Excuses voor het ongemak.Avondvierdaagse
De afgelopen 4 dagen hebben kinderen met ouders de avondvierdaagse gelopen. De eerste avond moesten we bij de Koemarkt verzamelen. Je kon de 5 of de 10 kilometer lopen. We hadden smalle paden en bruggen. De tweede dag hebben we in totaal 4,7 km gelopen. We hebben veel gesnoept en gedronken en we hadden natuurlijk een limonade stop met koekjes. De derde dag was bijzonder, want vlak voor de limonade stop stond Juf Ineke met ijs. Vorig jaar was dit ook de bedoeling, maar toen liepen er een aantal voorbij. De vierde dag was het eindelijk zover, toen we terug kwamen op de Koemarkt kregen we een roos en een medaille.

Nina en Daphne Groep 6 Viool


 
Volgende week zal juf Esther op school ondersteunende werkzaamheden verrichten. We zijn hier heel blij mee.
 

 
Opening Peuterspeelzaal Eigenwijs
Op maandag 12 juni is de nieuwe peuterspeelzaal in basisschool ‘t Pierement geopend. Vanaf deze datum heet de peuterspeelzaal Peuterspeelzaal Eigenwijs en is geopend op de maandag en donderdag. Klik hier voor de brochure
Er vond een kleinschalige, maar feestelijke opening plaats voor de peuters Leerlingen en teamleden van de school verwelkomden alle nieuwe peuters en hun ouders.  Het lied “Welkom” werd uit volle borst gezongen. Sommige peuters waren hier behoorlijk van onder de indruk.
 
Feestje op het Gildeplein
Het is dan wel niet exact onze buurt maar toch..we ontvingen deze uitnodiging.

Nog even dan is het zover, feest op het winkelcentrum gildeplein! Alle kinderen zijn aankomende zaterdag van harte welkom op het winkelcentrum gildeplein in Purmer-Noord. Uiteraard zijn ook jullie van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Voel je vrij om het te delen op jullie eigen social media. 
Aanstaande zaterdag 17 juni van 11:00 – 14:00 uur organiseert Spurd in samenwerking met winkeliers vereniging Gildeplein verschillende voetbalspellen, Luchtkussen, Oud Hollands spellen en een Zweedsloopspel, waarbij kinderen prijzen kunnen winnen voor hun vader.
Het belooft een gezellige dag te worden!
Meten is weten
Leuke uitdaging in groep 3. Antwoord geven op de vraag "Hoeveel krantenpagina's passen er in de klas?" Het antwoord? 127. Mooi om dat eens te fact-checken met de weekendkrant!


Wij wensen u een zonovergoten weekend!

Team van OBS´t Pierement