Nieuwsbrief OBS 't Pierement 8 september 2017

Nieuwsbrief OBS 't Pierement 8 september 2017
 
 
Beste ouders,

 
Het nieuwe schooljaar is dit jaar van start gegaan met een gezamenlijke bijeenkomst van de kinderen en de leerkrachten. De nieuwe leerkrachten en nieuwe kinderen hebben zich op het podium voorgesteld en we hebben onder leiding van juf Inge een lied gezongen. Daarna kon waar het aftellen beginnen en werd het schooljaar ingeluid. De schoolgids van 2017-2018 vindt u op de website.
 
Informatieavond
Op donderdag 21 september vindt de jaarlijkse informatieavond van groep 1/2 t/m groep 7 plaats. Op deze avond wordt u geďnformeerd wat uw kind dit jaar allemaal krijgt aangeboden.
Het programma ziet er als volgt uit:
Om 18.45 uur opening in de grote zaal door de directie.
  • 19.00 uur tot 19.45 uur informatie in de groepen Tamboerijn, Trompet en Blokfluit.
Om 19.45 uur opening in de grote zaal door de directie.
  • Om 20.00 uur tot 20.45 uur informatie in de groepen Harp, Panfluit, Viool en Drumstel.
Let op: De informatieavond van Accordeon (groep 8) vindt plaats op dinsdag 19 september en start om 19.00 uur. Naast informatie over de groep zullen juf Petra en juf Cora u ook informeren over de wijze waarop ons advies voor het voortgezet onderwijs tot stand komt.
Wij gaan er vanuit u allen te zien.
 
 
Welkom bij ons op school!
Nieuw bij ons op school zijn: Oscar en Lya in de Trompet, Kyana, Jurre, Pim en Liam in de Tamboerijn, Robin in de Blokfluit,  Nikay in de Panfluit, Ceylin en Chaya in de Viool, Sion en Estreya in de Accordeon. We wensen jullie allemaal een hele fijne schooltijd.
 
Peuterspeelzaal Eigenwijs
“Ook Eigenwijs heet de nieuwe kinderen welkom. Dit zijn: Tess Meurs, Luuk en Sven Koeman, Nova de Vries, Quinty van de Keppel, Zena Abelmonsef en Aiden Schouwink. Heel veel plezier!
 
Voor de ouders van de middaggroep hebben wij het volgende verzoek. PSZ Eigenwijs willen jullie vragen om tussen de middag niet op het schoolplein te wachten of te spelen totdat de deur open gaat om 12.30 uur. De schoolgaande kinderen spelen buiten onder toezicht van de Tussen de Middag Opvang (TMO). Voor de TMO is het niet meer overzichtelijk. Willen jullie hier alsjeblieft rekening mee houden?
 
Juf Rachel en juf Erna”
 
Gymmen met meester Tijmen
Anders! Dat was het het antwoord van groep 3 op de vraag : Hoe was de gymles? Wat was er dan anders? (Ze gymmen dit jaar nog tot aan de meivakantie in het speellokaal.)
Er was geen juf maar er was een MEESTER. Vakleerkracht Tijmen heeft indruk gemaakt. Een echte meester en de gymles met het tikspel was ook nog erg leuk. Gelukkig kwam de middagpauze er achteraan, tijd om uit te rusten.

 
Gezonde tussendoortjes
Op de woensdagen hebben wij op school een fruit/groentedag. Alle kinderen nemen dan fruit of iets van groente mee als tussendoortje i.p.v. bijvoorbeeld een koek.
Vorig schooljaar waren wij ingeloot bij EU fruit en ontvingen de kinderen 20 weken lang gratis groente en fruit als tussendoortje. Ook dit schooljaar hebben wij ons ingeschreven maar is het nog even afwachten of wij ook weer worden ingeloot en dus 20 weken lang groente en fruit ontvangen.
Uiteraard stimuleren en ondersteunen wij het meegeven van fruit/groente op alle dagen de schoolafspraak is dat op de woensdagen fruit en of groente wordt meegegeven.
 
Staken  
Zoals u misschien weet is er sprake van een oproep tot staking in het primair onderwijs op 5 oktober a.s. Deze staking is opgeroepen om de boodschap aan de politiek kracht bij te zetten. De boodschap houdt in: extra geld vrijmaken voor eerlijke en rechtvaardige salariëring en minder werkdruk in het primair onderwijs.
We zijn ons als team ons aan het beraden of we aan de staking deelnemen. Zodra dit duidelijk is, wordt u geďnformeerd.

Treinzitbankjes

Afgelopen dinsdag werden vier treinzitbankjes voor in de aula afgeleverd. Deze bankjes zijn betaald vanuit de opbrengst van de sponsorloop. Reacties kinderen:
"mooie kleur"
"gezellig"
"zit lekker"
"kan ik rustiger werken"
"lekkere stof"
"past mooi bij de vloer"
"staat heel mooi"
 
Hekwerk
Verleden week is het hekwerk rondom de school gerepareerd. We hopen dat de hekken nu stand houden.
 
Overblijfkaarten
Op maandag en vrijdag is het mogelijk om van 8.20 tot 8.45 uur bij juf Hetty overblijfkaarten te kopen. De kosten voor een kaart bedragen €10 voor vijf keer overblijven. Voor vragen kunt u bij de TMO of juf Hetty terecht.
 
Privacy protocol 
Aanstaande woensdagmiddag hebben wij een studiebijeenkomst over het ouderportaal van basisonline. De keus is gemaakt om met alle scholen van ons bestuur te gaan werken met dit ouderportaal. Dit houdt in dat het ouderportaal in de toekomst ons communicatiemiddel wordt met alle ouders, hierin wordt ook het privacy protocol meegenomen. Tot die tijd gaan wij uit van uw laatst ingevulde gegevens op het privacy protocol.
Wij zijn erg blij dat het bestuur het mogelijk heeft gemaakt om te gaan werken met dit ouderportaal en zien ernaar uit om hier mee te starten. Zodra er meer bekend is over het gebruik van het ouderportaal wordt u op de hoogte gebracht.
 
 
Startgesprekken
De startgesprekken vinden plaats in de week van 25 september. Vanaf 18 september hangen er intekenlijsten op de deuren van de klaslokalen.

 
Lief en leed
Een update van juf Gerda:
“Op 5 september ben ik terug geweest naar het Slotervaartziekenhuis voor de controle van mijn been.
Er is inmiddels enige botaangroei en het gips is dan ook vervangen door een gipsspalk. Deze moet ik de komende 4 weken nog dragen. Onder begeleiding van de fysiotherapeut mag ik beginnen met buigen. Lopen mag en kan ik nog niet zonder hulpmiddel. Er is dus enig herstel, maar het gaat allemaal veel langzamer dan ik gehoopt had.
Het betekent dat ik voorlopig nog niet naar school kan. Gelukkig is er vervanging gevonden en is de groep in goede handen.
Groet juf Gerda”
 
Juf Esther
Aangezien het herstel van juf Esther niet goed verloopt wordt zij overgedragen aan een ander ziekenhuis waar een kraakbeenspecialist werkzaam is. Mocht er nieuws zijn dan wordt u via de nieuwsbrief op de hoogte gebracht.

Onze schoolmaatschappelijk werker stelt zich aan u voor

“Beste ouders/opvoeders,
 
Voor wie mij nog niet kent of voor wie nieuw is op ‘t Pierement stel ik mij graag aan u voor.
 
Mijn naam is Martijn Ruigewaard. Sinds 4 januari 2016 werk ik als Schoolmaatschappelijk werker.  
Ik heb op de woensdag inloopspreekuur op ’t Pierement van 09.00 tot 10.30 uur.
U kunt bij mij terecht voor vragen over opgroeien en opvoeden en de samenwerking met school. Misschien hebt u persoonlijke vragen over de dingen van het leven. Ook daarvoor kunt u bij mij terecht. We kunnen dan samen op zoek gaan naar een passend antwoord of de plek waar u antwoorden of adviezen kunt vinden.
 
Vriendelijke groet,
Martijn Ruigewaard”
 
 Fijn weekend!

Vriendelijke groeten,
Natascha Boelens
Lizzy Heistek