Nieuwsbrief OBS 't Pierement 13 oktober 2017


 
Nieuwsbrief OBS 't Pierement 13 oktober 2017

 

Beste ouders,
 
Zwangerschapsverlof directie: Natascha Boelens
Na de herfstvakantie start het zwangerschapsverlof van Natascha Boelens. Dit betekent dat donderdag 19 oktober haar laatste dag is voor de start van haar verlof. Na de voorjaarsvakantie zal zij weer aanwezig zijn, de exacte datum krijgt u tegen die tijd te horen. Aangezien de directie uit twee personen bestaat waarvan er nu een persoon tijdelijk niet aanwezig zal zijn zal Lizzy Heistek ondersteund worden tijdens deze periode door een interim directeur voor vier dagen.
Zodra bekend is wie haar zal ondersteunen wordt u op de hoogte gebracht.

Bezoek
Vrijdagochtend hadden wij een schoolbezoek van Chris van Meurs, CvB OPSPOOR en twee medewerkers. Zij vonden het fijn om ’t Pierement te bezoeken en zagen dat de school zich behoorlijk hard aan het ontwikkelen is. Nieuw meubilair in opkomst, een peuterspeelzaal, het werken met leerteams en daarnaast nog alle leerresultaten op orde. Zij kwamen tot de conclusie dat er meters zijn gemaakt in de ontwikkeling van de school.
 
Ouderportaal
Vandaag, vrijdag 13 oktober, ontvangt iedere ouder een brief (op papier en niet digitaal) over het ouderportaal met daarin een token (nummer) om het ouderportaal te activeren. Mocht u na het lezen van de brief toch nog vragen hebben dan kunt u bij juf Natasja (woensdag, donderdag en vrijdag in de Blokfluit) of de directie terecht.
 
Kaartverkoop TMO
Na de herfstvakantie kunt u op de maandagen en de donderdagen uw TMO-kaarten kopen bij juf Hetty. De mogelijkheid om dit op de vrijdagen te doen vervalt hierbij. 


Lief en leed
Een stukje namens juf Esther:
“De herfstvakantie is alweer in zicht en de eerste weken van dit schooljaar zijn alweer om. 
Iedereen is druk bezig. 
Jullie hebben mij alleen nog niet op school gezien. Ik ben net voor de zomervakantie geopereerd aan mijn knie. Helaas bleef ik daarna zware klachten houden en gaf ook de fysiotherapie geen verbetering.
Daarom ben ik afgelopen week naar het Academisch Ziekenhuis Utrecht geweest om een second opinion te halen. Daar is uitgekomen dat ik voorlopig helemaal niet meer mag lopen en een zeer lange en intensieve revalidatietijd tegemoet ga. 

Het zit dus allemaal behoorlijk tegen. En dat is verschrikkelijk balen, want ik wil heel graag weer voor de klas staan. Maar het is even niet anders, dus ik zal al mijn energie nu moeten steken in mijn herstel. 
Groetjes juf Esther” 

Nieuws van de Ouderraad
Superfijn dat heel veel ouders zich hebben opgegeven voor allerlei commissies! 
We zitten bij sommige commissies zo vol met aanmeldingen dat we niet iedereen hoeven in te zetten...
De St Maarten-commissie en de St Nicolaas-commissie zijn inmiddels gestart met de voorbereidingen.
De eerstvolgende vergadering van de Ouderraad zal zijn op dinsdag 7 november.


Textiel inzamel-actie
Elke 1e woensdag van de maand kan er weer textiel (kleding, gordijnen, handdoeken etc.) worden ingeleverd in de klasruimte bij juf Hetty. En daarmee helpt u op eenvoudige wijze de school, want voor dit textiel krijgt de school een vergoeding, welke weer ten goede komt aan leuke activiteiten voor uw kind(eren). Hoe mooi kan het zijn!
De aankomende herfstvakantie is daarom wellicht een goed moment om uw textielvoorraad eens te doorlopen, om dan op woensdag 1 november een bijdrage te kunnen leveren aan deze waardevolle maar laagdrempelige inzameling. Alvast bedankt voor uw inspanning en medewerking!


Nieuws van de Sportcommissie
Ook de leden van de Sportcommissie zijn bij elkaar geweest en hebben de diverse sportevenementen op een rijtje gezet. 
We zijn voornemens u vanaf heden zo spoedig mogelijk van elke sportactiviteit op de hoogte brengen. Dan kunt u zich op tijd inschrijven en de datum van het sportevenement vastleggen in uw agenda.
Wellicht overbodig maar we melden het toch nog even: 
**Als u zich heeft opgegeven voor een sportevenement dan verwachten we alleen uw afbericht om uitzonderlijke reden**. Mochten er zich kinderen op de sportdag zelf te laat afmelden of zelfs zomaar niet verschijnen dan worden de kinderen die wel meedoen enorm gedupeerd...
 


Hockeytoernooi Pierement-Kids 
Afgelopen vrijdag hebben de 2 hockeyteams van onze school hun 2e training beleefd bij de Hockeyclub MHCP aan de van IJsendijkstraat. 
De trainingen zijn een voorbereiding op het Schoolhockeytoernooi van vrijdagmiddag 20 oktober tussen 16 uur en 18 uur. 
Vandaag krijgen ze hun 3e en laatste training. Hopelijk komt u volgende week vrijdag  met veel supporters onze sportievelingen aanmoedigen. Het sportcomplex ligt aan de Flevostraat 251, industrieterrein De Koog. de mondbitjes zijn nog wel ff wennen....

 
Wij wensen u een fijn weekend!

Vriendelijke groeten,
Natascha Boelens
Lizzy Heistek