Nieuwsbrief OBS 't Pierement 20 oktober 2017


 
Nieuwsbrief OBS 't Pierement 20 oktober 2017

 

Beste ouders,

Zwangerschapsverlof directie: Natascha Boelens
Na de herfstvakantie start het zwangerschapsverlof van Natascha Boelens. Dit betekent dat donderdag 19 oktober haar laatste dag was voor de start van haar verlof. Na de voorjaarsvakantie zal zij weer aanwezig zijn, de exacte datum krijgt u tegen die tijd te horen. Aangezien de directie uit twee personen bestaat waarvan er nu een persoon tijdelijk niet aanwezig zal zijn zal Lizzy Heistek ondersteund worden tijdens deze periode door een interim directeur voor vier dagen. Ap Strampel start zijn werkzaamheden op 6 november.
In de week van 30 oktober zal Lizzy Heistek wisselend op de scholen aanwezig zijn van 30 oktober t/m 1 november.
Onderstaand stelt Ap Strampel, de interim-directeur, zich aan u voor.

 

“Beste leerlingen, ouders en/of verzorgers van leerlingen van ’t Pierement en De Delta,
Mij is gevraagd een kennismakingstukje voor de nieuwsbrief  te schrijven. Dat doe ik graag.

Mijn naam is Ap Strampel. Vanaf maandag 6 november ga ik tijdelijk de functie van Natascha Boelens waarnemen. Op 6 en 7 november zal ik me in alle groepen voorstellen aan de leerlingen. Die bevragen me vast en zeker over zaken als relatie, kinderen, hobby’s, lievelingsdier etc. Die informatie bereikt u dan ook vast wel.
Ik ben werkzaam bij de Stichting Surplus ( 25 scholen rondom  Schagen) als directeur bestuursondersteuning, algemene zaken. De laatste 7 jaar is interim werk steeds een onderdeel van mijn werkzaamheden geweest. Soms voor 3 maanden maar ook wel voor een half jaar. Veertig jaar geleden ben ik begonnen als leerkracht, in 1989 directeur geworden van een kleine school en daarna,  van directeur van 2 scholen met samen bijna 500 leerlingen, doorgegroeid in de functie die ik nu bekleed. Ik zie uit naar de kennismaking met de leerlingen en natuurlijk ook met u.
Met Lizzy Heistek ben ik al in gesprek over een verdeling van de taken. We volgen voor zover mogelijk de verdeling die er ook tussen Lizzy en Natascha was. Tot binnenkort!”

Ouderportaal  
Denkt u nog aan het aanmelden voor ons ouderportaal zodat u in de toekomst alle informatie blijft ontvangen? Mocht u er niet uitkomen dan kunt u voor vragen terecht bij juf Natasja (groep 3) of juf Rina (groep 5).

Schilderwerk en nieuw meubilair
In de herfstvakantie worden alle kozijnen aan de binnenkant geschilderd en de pilaren in de aula.
Vorig schooljaar is er een start gemaakt met het uitzoeken van nieuw meubilair. Dit schooljaar zijn er een aantal teamleden mee verder gegaan en ligt er een plan klaar. Naar alle waarschijnlijkheid starten wij begin 2018 met nieuw meubilair in de klassen van de midden- en bovenbouw. De volgende ronde is het kleuterdeel + groep 3 aan de beurt.
 
Nieuw speeltoestel
De peuterspeelzaal heeft in overleg met de school een nieuw speeltoestel uitgezocht voor op het plein. In het vak voor de fietsenstalling komt een duo peuter-/kleuterschommel te staan.

Spelend leren 
Dit jaar zijn wij in groep 3 gestart met Spelend leren. Bij spelend leren in groep 3 duren de thema’s 5 tot 6 weken. De thema’s sluiten aan bij de ankerverhalen van VLL. Het eerste thema is de dierenwinkel. Er wordt gewerkt  met een circuit. Er zijn 6 onderdelen van 20 minuten per week. Bij ieder thema neemt rollenspel en spel een belangrijke plek in. De hoeken waar het spel plaatsvindt fungeren als speelplek en bieden tegelijk extra oefening voor het lezen en schrijven. In alle rollen in de spelhoek wordt namelijk gelezen en geschreven. In de werkplaats verzinnen en maken de kinderen de materialen die ze nodig hebben voor de themahoek. Ook is er een klein spel hier wordt gebouwd met lego en daarna aangevuld met playmobil. In de overige hoeken wordt extra oefening aangeboden uit de methode, en op de computer gewerkt. 
 
Kaartverkoop TMO
Na de herfstvakantie kunt u op de maandagen en de donderdagen uw TMO-kaarten kopen bij juf Hetty. De mogelijkheid om dit op de vrijdagen te doen vervalt hierbij. 
 
OPSPOOR: één naam, één huisstijl, één gezicht naar buiten
OPSPOOR heeft een nieuwe huisstijl en logo, kijk voor meer info op de prikborden in de gang en op de website van OPSPOOR: www.opspoor.nl

Mediawijsheid: 20 vragen over internetgebruik
Hoe was het op school? Die vraag stellen de meeste ouders aan de eettafel aan hun kinderen. Daar moet tegenwoordig eigenlijk nog een vraag bij: hoe was het op internet? Grote kans alleen dat je kind je verwonderd aankijkt. Wat bedoel je precies? Onderstaande hulpvragen helpen u (en ons) om met kinderen te praten over wat ze op internet meemaken. Het “mediawijs” maken van kinderen is iets van de huidige tijd. Digitale media, zoals smartphones, tablets en computers, zijn voor kinderen de normaalste zaak van de wereld. Ze beheersen de techniek vaak al snel, maar de regels, afspraken en omgangsvormen moeten ze nog leren. Hoe lang mag je gamen? Mag iedereen zien wat je op Facebook doet? Hoe weet je wie je op internet kunt vertrouwen? Is digitaal pesten strafbaar? Dat zijn vragen waar kinderen bij geholpen kunnen worden. Het stellen van  vragen is een manier om ook thuis belangstelling te tonen. Daarvoor hoef je niet zelf “alles” te weten. Kinderen zijn soms al experts in de techniek, maar waarderen uw interesse zeker wel. Gewoon proberen. Merkt u iets of zegt uw kind wat waar u meer over te weten wilt komen dan is https://www.meldknop.nl/ een goede site.
In de bovenbouw wordt regelmatig aandacht besteed aan alle zaken betreffende Mediawijsheid, we hebben daar lessen voor. Vraag er gerust eens naar bij uw kind(eren).
De vragen komen van http://mijnkindonline.nl/ daar vindt u nog meer tips.

 1. Had iemand nog iets leuks te vertellen op WhatsApp/Snapchat/Instagram? Of had je nog leuke berichten/reacties van je klas? 
 2. Wat is het grappigste dat je op WhatsApp hebt gelezen?  
 3. Wat was de grappigste foto op Instagram? (of de stomste)
 4. Wie zou ik moeten volgen op Instagram, heb je nog tips? 
 5. Wie is de grappigste persoon op internet? Waarom is hij/zij zo grappig?
 6. Wat was vandaag (of deze week) het leukste YouTube-filmpje dat je hebt gezien?
 7. Wat is het gekste woord dat je vandaag op internet bent tegengekomen?
 8. Wat was je grootste blunder op internet?
 9. Wat was je laatste zoekopdracht op internet?
 10. Welke brandende vraag heb je? Laten we die de Vraag van de Dag noemen. Samen zoeken we het antwoord op internet. 
 11. Kun je me een ding noemen dat je vandaag op internet hebt geleerd?
 12. Als jij morgen leraar zou zijn, wat zou je de klas leren over internet? 
 13. Als je een bucket list zou mogen van maken van bijzondere dingen die je nog wilt doen op internet, hoe ziet jouw top 3 er dan uit? 
 14. Als je alles kon doen wat je maar wilde, je was heel rijk bijvoorbeeld en je kon alles kopen, wat zou je dan op internet doen? 
 15. Stel: je mocht elke wereld kiezen om in te stappen met een virtual reality-bril. Zou die wereld in het verleden, heden of in de toekomst zijn?
 16. Heb je nog iemand geholpen op internet (met huiswerk of in een game, bijvoorbeeld)? Heeft iemand jou geholpen op internet en zo ja, waarmee?
 17. Wat is het aardigste dat iemand voor jou kan doen online? 
 18. Wat zijn de drie belangrijkste apps op je smartphone (of tablet)? Was dat vorige maand ook je top 3?
 19. Het nieuws van de dag al gezien? 
 20. Hoe zie jij op Facebook wanneer iemand betrouwbaar is? 


Via de onderstaande link vindt u de kalender van november.
 Kalenderblad november 2017 PDF.pdf


Wij wensen u een hele fijne herfstvakantie!

Vriendelijke groeten,
Natascha Boelens
Lizzy Heistek