Nieuwsbrief OBS 't Pierement 10 november 2017


 
Nieuwsbrief OBS 't Pierement 10 november 2017

 

Beste ouders,
 

Vliegende start Ap Strampel
Deze week ben ik gestart op t Pierement en op De Delta in de vervanging van Natascha. Zowel bij ouders, leerlingen als leerkrachten heb ik een warm welkom gevoeld. Woensdag en donderdag heb ik alle groepen bezocht in het kader van de kennismaking. De leerlingen hebben me uitgebreid bevraagd en weten alles van me. De vragen waren hoofdzakelijk gericht op de persoonlijke en werksituatie. Waar woon je, hoe oud ben je, wat is je lievelingseten, heb je huisdieren, heb je een bedrijf, waar koop je je kleren, hoeveel kinderen heb je, ben je ook opa? Voor de antwoorden op al die vragen moet u bij uw kinderen zijn!
Ik vertrouw er op dat we de komende maanden in een goede sfeer gaan samenwerken!
De dagen van mijn aanwezigheid stem ik af op de agenda van Lizzy. Voorlopig gaan we uit van maandagen en donderdagen op t Pierement.
 
Ook welkom!
Volgende week start Bobby in de Trompet. Van harte welkom en we wensen je een fijne schooltijd.
 
Ouderportaal  
Denkt u nog aan het aanmelden voor ons ouderportaal zodat u in de toekomst alle informatie blijft ontvangen? Mocht u er niet uitkomen dan kunt u voor vragen terecht bij juf Natasja (groep 3) of juf Rina (groep 5).

Voorlopig advies-gesprekken groep 8
Het is niet zeker of de uitslagen van de NIO toets op tijd binnen zijn. Wilt u er rekening mee houden dat indien dit het geval is, de gesprekken van groep 8 alsnog verplaatst worden naar een later tijdstip.

Hoofdluis
Hoofdluis; iedereen krijgt er wel een keer mee te maken. Of je het nu zelf hebt of je kind of dat je op de school je jassen onder een luizenzak op moet hangen om te zorgen dat je het nt krijgt. Toch is het vreemd dat er, ondanks dat het zoveel voorkomt, nog steeds een taboe op rust. Onnodig! Hoofdluis wordt vaak geassocieerd met viezigheid, terwijl het juist het tegenovergestelde zegt: de luis komt namelijk alleen voor op een schone hoofdhuid!
Afgelopen week is de werkgroep van t Pierement met twee leden van de OR bijeen geweest om het protocol te bespreken. Het protocol wordt naar de nieuwste richtlijnen bijgesteld en daarna via het ouderportaal bij alle ouders bezorgd. De werkgroep schaft ook een aantal kammen aan om nauwkeuriger te kunnen werken. Luizenpluizen zal plaatsvinden op de woensdag en donderdag in de week na iedere vakantie.

Sint Maarten
Zaterdag 11 november is het Sint Maarten.
Sint Maartenliedjes:

 
11 november is de dag
dat mijn lichtje, dat mijn lichtje
11 november is de dag
dat mijn lichtje branden mag
 
 
Ik loop hier met mijn lantaarntje
Lantaarntje loopt met mij
Daarboven stralen de sterren
Beneden stralen wij
Mijn licht gaat aan, ik loop vooraan,
rabimmel rabammel rabom
Mijn licht gaat uit, ik ga naar huis,
rabimmel rabammel rabom

 Veel plezier!
 
EU schoolfruit
De komende 21 weken krijgen de kinderen op woensdag, donderdag en vrijdag drie stuks groente en fruit per leerling per week.
Onze school doet namelijk mee met EU-Schoolfruit! Ook zijn er lessen over groente, fruit en gezonde voeding. Zo krijgen de leerlingen een gezond voorbeeld. Na 21 weken kunnen de kinderen zelf groente en fruit meebrengen naar school. Dit kan natuurlijk ook nu al op de dagen dat er geen schoolfruit of groente is. De start van EU-schoolfruit is in de week van 13 november 2017 en eindigt in de week van 20 april 2018.

Oproep: Boeken groep 7 en 8 gezocht!
Beste ouders, de Bibliotheek van 't Pierement is naarstig op zoek naar leesboeken voor specifiek groep 7 en 8. Het huidige aanbod is wat beperkt voor de kinderen uit deze twee groepen en we hopen via deze weg het leesaanbod te kunnen vergroten. 
Dus mocht u boeken hebben staan die inmiddels te veel stof happen en u wilt ze een mooie doorstart geven, dan kunt u ze in het lokaal van juf Hetty afleveren in de daarvoor bestemde doos . 
Namens de kinderen alvast bedankt voor uw inspanning.

 
Nieuws van de sportcommissie

Hockeytoernooi
Op 20 oktober jongstleden hadden 2 teams van het Pierement zich opgegeven voor het Hockeytoernooi bij de plaatselijke hockeyclub.
Helaas waren de weergoden ons niet gunstig gezind. Wel werd  nog verzameld in de kantine van de club maar daar kregen we definitief te horen dat het toernooi was afgelast. Heel erg jammer, want onze kids hadden zich middels allerlei extra trainingen goed voorbereid.
Ook teleurstellend was het voor de vele papa's, mama's, opa's en oma's die de kinderen zouden gaan aanmoedigen.
Gelukkig werd het daarna toch nog gezellig daar Patricia, de moeder van Tahra, maar liefst 2 zelfgemaakte appeltaarten  had meegebracht. Ze smaakten heeerlijk!!
Sommige kinderen konden het zelfs niet laten om toch nog zelf een potje te hockeyen in de stromende regen, cool hoor!!
Toen er vervolgens ook nog medailles werden uitgedeeld, was het ergste leed geleden...


     
Korfbaltoernooi
Afgelopen zaterdag was het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi in de nieuwe sporthal De Beuk. Ons team bestond uit Esli, Emma, Luca en Anouk, een leuke mix van groep 3 en 4. Helaas hadden we geen wissels. Toch gingen deze kanjers vol de strijd aan met de teams in de groep 4 competitie.
De eerste wedstrijd was tegen een team dat duidelijk heel veel geoefend had. Ze schoten heel makkelijk in de korf en ons team was nog zoekende naar wat ze moesten doen.
De tweede wedstrijd hadden we ons voorgenomen om vooral flink in de weg te lopen om het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken. De teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd. We wisten de stand op 0-0 te houden, een fantastische prestatie.
De volgende twee wedstrijden gingen helaas verloren, ook omdat de vermoeidheid toe begon te slaan. Drie wedstrijden achter elkaar zonder rust en zonder wissels was een beetje teveel van het goede.
 
Wij, de coaches, vinden dat jullie goed jullie best hebben gedaan. De medaille die jullie kregen, was een mooie beloning. Bedankt voor de gezelligheid! Hopelijk zijn er volgend jaar meer aanmeldingen en kunnen jullie dan wel oefenen van tevoren!
De coachesNieuws van de ouderraad
Afgelopen dinsdag, 7 november jl., is de Ouderraad weer bij elkaar gekomen. Klokslag 19.30 uur heette onze tafelvoorzitter Rina iedereen welkom.
Allereerst werd Ferry Middelink unaniem tot voorzitter van de Ouderraad verkozen.
Daarnaast kwamen diverse onderwerpen ter tafel zoals o.a. het bespreken en goedkeuren van
het Huishoudelijk Reglement van het Pierement.

Ook de feestelijke evenementen voor de komende 2 maanden werden doorgenomen:
-De St. Maarten-Lampionnenoptocht langs diverse ouders door de groepen 3 en 4
-De allereerste Sint Pannekoek op 29 november


Deze dag is bedacht door striptekenaar Jan Kruis van de overbekende strip "Jan Jans en de kinderen".
Hij wordt gevierd met een maaltijd van op school gebakken pannenkoeken. (zeker minstens 200...).
-De Intocht van St. Nicolaas (op welke ludieke wijze zou hij onze school dit jaar gaan bezoeken...)
-De Kerstactiviteiten en de Grande finale van ons altijd sfeervolle kerstdiner op woensdag 20 december.
De school zal tevens weer sfeervol worden versierd.
Supergezellig,  maar veel werk!
En daarom benadrukken we nogmaals hoe blij we zijn met onze hulpouders die zich in grote getalen hiervoor hebben opgegeven.
 
Ook gaan aanstaande week de briefjes, betreffende de Ouderbijdrage, met de kinderen mee.
Wellicht (bijna) overbodig om te melden dat uw bijdrage onmisbaar is om alle (extra) activiteiten op school
te kunnen bekostigen.
 
Rond 21.30 uur werd de voorspoedig verlopen vergadering afgeslagen.
De volgende vergadering staat gepland op dinsdag 9 januari 2018
Namens de Ouderraad,
Louis Abels


 
Wij wensen u een fijn weekend!

Vriendelijke groeten,
Lizzy Heistek
Ap Strampel