De Grote Rekendag

05-04-2019

Ieder jaar wordt de Grote Rekendag georganiseerd. Het is een dag voor alle basisscholen die helemaal in het teken staat van rekenen. En dan niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Want rekenen is veel meer dan sommen maken in je werkboek!

Het thema van de 17e Grote Rekendag was 'Uit verhouding'. Kinderen hebben tal van situaties verkend waarin de verhoudingen niet klopten. Daarvan zijn er genoeg. Denk maar aan een uitvergroot ijsje of zak patat voor een snackbar.
Op onze school is de dag geopend met een modeshow waarbij de kleding 'uit verhouding' was.

Het onderliggende doel is kinderen onderzoekend te laten rekenen. Want zelf ontdekken levert inzicht op. En niet onbelangrijk: het maakt rekenen leuk!

"Ik vind het belangrijk dat kinderen leren omgaan met de vele prikkels die ze dagelijks tegenkomen."

"De Vreedzame School helpt mij en de kinderen hierbij."