Onze visie

Op obs ‘t Pierement zorgen we voor boeiend onderwijs waar kinderen onbezorgd kunnen leren en waar het maximale uit elk kind wordt gehaald. Door ons thematische aanbod raken kinderen nieuwsgierig, gaan op onderzoek uit en halen zo meer uit het onderwijs. Ze  ontwikkelen (basis)kennis en vaardigheden die hun van pas komen nu en in hun hele verdere leven. Zo zijn ze goed voorbereid op hun toekomst.

Op onze Vreedzame school hebben kinderen een stem, voelen zich verantwoordelijk en gaan positief met elkaar om. Ze gaan met plezier naar school, voelen zich veilig en hebben het naar hun zin.
In het schoolteam van vakbekwame leerkrachten hebben we een professionele cultuur en staan we open voor veranderingen. We hebben luisterend oor, kunnen feedback geven en ontvangen -van ouders, leerlingen en collega’s- en gaan we op zoek naar oplossingen. Samen zijn we continu in ontwikkeling.

Samen met onze partner peuterspeelzaal Eigenwijs  bieden wij een doorgaande leerlijn van 2-12 jaar. Wij hebben het plan om buitenschoolse activiteiten in ons schoolgebouw te organiseren en  samen met partners kinderen volop te ondersteunen in hun brede ontwikkeling.

Iedereen is blij met onze frisse en opgeruimde school en vele mogelijkheden om lekker buiten te spelen op ons ruime schoolplein.

Wilt u meer weten over onze onderwijsvisie? Lees dan onze schoolgids.

"Er hangt een hele goede sfeer en mijn kinderen gaan echt met plezier naar school."

"Als er iets is kan ik altijd bij de leerkrachten terecht en dan bedenken we samen een oplossing. Dit werkt goed en prima voor mij."