Nieuwsbrief OBS 't Pierement 23 september 2016

 


Nieuwsbrief OBS 't Pierement
23 september 2016

Beste ouders, verzorgers,

Het is u vast niet ontgaan: t Pierement bestaat 25 jaar! Vandaag een uitje met alle kinderen en daarna volgt er nog veel meer! We verklappen nog niets en houden het nog even als verrassing.
 
Ontruiming
Op maandag 19 september hielden we een ontruiming met alle kinderen en leerkrachten. De ontruiming  is vlot en goed verlopen. De evaluatie met de bedrijfshulpverleners zal nog plaatsvinden.
 
Opening Waterweek
Volgende week is de Waterweek in Purmerend gepland. De opening zal door groep 8  en juf Natascha gebeuren. Dank voor de medewerking van juf Petra.Kinderen ontdekken alles over drinkwater
De leerlingen van zes basisscholen in Purmer-Noord en Purmer-Zuid leren spelenderwijs de voordelen van drinkwater kennen. Drinkwater is gezonder dan (ge)zoete drankjes. Suiker in drankjes levert een belangrijke bijdrage aan overgewicht bij kinderen. Dorst lessen met drinkwater uit de kraan daarentegen is gezond en voordelig. De opzet van de Drink Water! weken is ontwikkeld door het samenwerkingsverband JOGG-Purmerend.     
JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. Het doel van het samenwerkingsverband is het bevorderen van een gezonde leefstijl door een combinatie van gezond eten en drinken en voldoende bewegen. In Purmerend heeft ongeveer zeventien procent van de tienjarige kinderen overgewicht. De Purmer-Noord en Purmer-Zuid zijn eind vorig jaar toegevoegd aan de zogenoemde focuswijken van JOGG-Purmerend. Uit inventarisatie tijdens de opstartmaanden kwam de wens naar voren het drinken van water te bevorderen als alternatief voor (ge)zoete drankjes.
Met de activiteiten tijdens de twee Drink Water! weken wil JOGG-Purmerend bij de ruim 1.700 leerlingen van zes basisscholen  in de Purmer-Noord en Purmer-Zuid het drinken van water stimuleren, niet alleen op school, maar ook thuis en tijdens en na het sporten. Tijdens de themaweek zijn er allerlei activiteiten zoals rekenen met suikerklontjes,  drinkwaterbidons versieren en als afsluiting de schoolpleinwaterspelen. Ook krijgt elk kind een DrinkWaterkrant. Daarin staan allerlei spelletjes, opdrachten en informatie over het belang van water voor een gezond lichaam. Er zijn vier edities ontwikkeld, voor de groepen 1 en 2, 3 en 4, 5 en 6 en 7 en 8.
Sponsorloop
Op vrijdag 30 september houden we een sponsorloop. Donderdag 22 september heeft uw kind meegekregen met allerlei informatie. In deze bijlage nogmaals deze informatie.


 
Uitje naar de Linnaeushof : t Pierement 25 jaar!
Vandaag is het uitje naar de Linnaeushof. Terwijl u dit leest is men al bezig met de leerlingen te verzamelen voor de terugweg. We hopen dat het een geweldige dag is geweest en op de website natuurlijk een uitgebreide reportage zodra het fotomateriaal er is.
Dank ouders voor dit mooie cadeau en we kregen er ook nog een leuke tas bij! Verwachte aankomsttijd is ongeveer 16.00 uur. Indien deze ETA erg gaat afwijken (vroeger of later) sturen we u via dit medium een berichtje!


 
Studiedag
Afgelopen woensdag waren de kinderen vrij in verband met de studiedag van de leerkrachten van t Pierement en De Delta. Het ochtendgedeelte werd besteed aan een nieuw computerprogramma waar alle scholen van ons bestuur mee gaan werken voor de leerlingenadminstratie en leerlinggegevens.
Voor de middag was Henk Kemper uitgenodigd. Hij heeft de laatste stap van het ADI/GIP model met het team besproken.
We kijken terug op een zinvolle studiedag.
 
Nieuw speeltoestel
Van gemeente Purmerend ontvingen wij een schrijven over het vervangen van het speeltoestel op het schoolplein. Er zijn 3 ontwerpvoorstellen en men vraagt onze voorkeur.  En voorstel hebben we uit veiligheidsredenen laten vallen, we hebben dus keus uit twee toestellen.
We gaan de 2 ontwerpvoorstellen in de klas bespreken en de kinderen mee laten kiezen. We houden u op de hoogte!

 
Belangrijke data
  • 26 september: start waterweek
  • 30 september : sponsorloop

    Heeft u overigens al uw privacyvoorkeuren ingeleverd?
Goed weekend

Team OBS 't Pierement