Nieuwsbrief OBS 't Pierement 7 oktober 2016


 
Nieuwsbrief OBS 't Pierement
7 oktober 2016

Beste ouders/verzorgers,


Bijlagen "in" de nieuwsbrief.
Na de succesvolle migratie van onze nieuwsbrief omgeving rest ons nog één verandering aan u door te geven.
Bijlagen worden niet los bij de mail verstuurd, maar zitten achter een link. We geven het aan door middel van de woorden (dik gedrukt) in de(ze) bijlage. Een muisklik of vingerklik op deze woorden is voldoende. De bijlage opent zich daarna.


Buitengebouw
In de herfstvakantie wordt het buitengebouw gesloopt. Woensdag 12 oktober gaan we het gebouw leeghalen en na de vakantie hebben we nóg meer schoolplein!
In deze bijlage ter info de brief die namens de gemeente naar alle bewoners in de directe omgeving is gestuurd.Sponsorloop reactie leerlingen.
“Vrijdag 30 september was de sponsorloop op het ’t pierement. Het geld wat we ophaalde gaat voor een deel naar de CliniClowns. We hebben allemaal keihard ons best gedaan om veel sponsors te krijgen en veel rondjes te lopen. En veel water drinken met onze nieuwe bidons. En nu kijken hoeveel geld we hebben opgehaald.”
Geschreven door: Fee en Amber uit groep 7 Accordeon
 
Op maandag 31 oktober wordt de cheque namens alle kinderen overhandigd aan een vertegenwoordiger van Cliniclowns. Ook u als ouder bent van harte welkom bij deze bijzondere happening.
De uitreiking vindt plaats tussen 8.30 en 9.00 uur in de grote zaal. De kinderen zullen op de grond plaatsnemen voor het podium de ouders mogen plaatsnemen achter de kinderen.
 


Lief en leed


 40 jaar in het onderwijs
Juf Gerda zit al 40 jaar in het onderwijs!
Onderstaand een kort stukje van Gerda zelf;“Op 5 november a.s. is het 40 jaar geleden dat ik begon als juf op school Zuid te Assendelft (foto).
Na 26 jaar Zaanstreek en 13 jaar invalwerk mag ik nu voor het 2-de jaar de kinderen van de Panfluit lesgeven.
Ik doe het nog steeds met veel plezier.
Juf Gerda”


Juf Gerda wordt vrijdag aan haar voet geopereerd.
Het is erg lastig om invallers te vinden, uiteindelijk is dit ons gelukt. Helaas wel verschillende leerkrachten maar we hoeven in ieder geval geen kinderen op te delen of naar huis te sturen.
 
Sporten!!
Met een uitbreiding van de sportcommissie willen wij ons voorstellen en u met regelmaat op de hoogte houden van allerlei sportiviteit rondom de school en de kinderen.
Terwijl we dit schrijven zijn er een aantal kinderen die al fanatiek aan het oefenen zijn om voor onze school uit te komen in het hockey toernooi wat, terwijl u dit te lezen krijgt aan de gang is. Wie weet hoe ver deze kanjers komen!
Afgelopen weekend hebben een aantal kinderen in het Itaikan judotoernooi een beker weten te bemachtigen. Wat een toppers! Gefeliciteerd.

Mocht uw kind nou een sportief weekend hebben, en u deelt dit graag met ons (graag), kunt u ons altijd mailen; sport@obs-pierement.nl. 

We hopen op leuke sportieve reacties!

Jose, Karin, Anja, Eveline en Rimke


Gevonden voorwerpen
Dinsdag 11 t/m donderdag 13 oktober worden alle gevonden voorwerpen uitgestald in de Grote Zaal, vrijdagochtend wordt alles weer weggehaald. Kleding die niet wordt opgehaald, wordt bewaard voor de volgende kledingactie. Loopt u dus even langs om te kijken of er iets van uw kind bijzit.


Steppen en fietsen
Op ons verzoek om geen stepjes of fietsen binnen te plaatsen is goed gereageerd! Niet één fietsje of step was maandagochtend in de hal te vinden. Onze dank voor uw medewerking.
 
 
Dag van de leraar
Woensdag 5 oktober was de dag van de leraar. De dag van de leraar  is een landelijk initiatief om alle leerkrachten in het zonnetje te zetten. Namens het bestuur heeft het gehele team een dopper gekregen met een passend gedicht.
“Goede leraren maken het verschil in het leven van een leerling.”


Informatieavond over de PSG scholen
Op maandag 31 oktober van 19.30 – 20.30 uur is er voor de ouders/verzorgers van leerlingen groep 8 een informatieavond over de PSG scholen (Purmerendse Scholen Groep). In de bijlage de uitnodiging.
 
Hulp gezocht....herhaling!
Voor het ophangen van een aantal (ongeveer 6) whiteboards naast de nieuwe touchscreens zoeken we handige ouders die dit voor ons zouden willen doen. Het gaat om gaatjes boren in de muur en ophangen. Verdere informatie bij de leerkrachten. Vast dank!

Op de website
Fotoalbums van de sponsorloop en later vandaag ook van de kinderboekenmarkt (die nu gaat starten).  Ook de laatste keer schooltuinen en de waterweek staan in het "laatste nieuws". Ga naar www.obs-pierement.nl

 
 
Belangrijke data
  • 10 oktober: weekopening groep 7
  • 14 oktober: kinderboekenmarkt
  • 14 oktober: weeksluiting groep 7
  • 17 oktober tot 23 oktober: herfstvakantie
  • 31 oktober: overhandiging cheque aan Cliniclowns. Ouders zijn ook welkom van 8.30 tot +/- 9.00 uur
 
Goed weekeinde!

Team OBS 't Pierement