Nieuwsbrief OBS 't Pierement 3 maart 2017


 
Nieuwsbrief OBS 't Pierement 3 maart 2017

Beste ouders/verzorgers,Welkom op ‘t Pierement
De afgelopen week is de volgende leerling bij ons op school gestart:
Dani in groep 1/2 Tamboerijn
Heel veel plezier bij ons op ’t Pierement!
 


Juffendag
Volgende week woensdag 8 maart vieren de juffen van de groepen 1 t/m 3 hun verjaardag. De kinderen hebben via de leerkracht al een uitnodiging ontvangen.
De juffen van de groepen 4 t/m 8 vieren hun verjaardag later dit schooljaar. De precieze datum komt t.z.t. in de Nieuwsbrief te staan.
Wij wensen iedereen een gezellige dag!!
 
Studiedagen
Op 7 en 8 maart is een studie tweedaagse voor de directeuren van ons bestuur OPSO. Natascha Boelens en Lizzy Heistek zullen daarom deze dagen niet op school aanwezig zijn.


 
Lief en leed
Juf Petra

“Beste ouders, 

Inmiddels zijn we 2,5 week verder na mijn val met de fiets. Ik ben inmiddels ook een operatie verder, want het was nodig een herstel-operatie te doen. Helaas betekent dit wel dat de 6 weken gips weer opnieuw gaan tellen vanaf de tweede operatie. Hoe erg ik dit ook vind, dit is op de langere termijn wel beter. 
 
Ondertussen zijn wel alle adviesgesprekken gevoerd en, ondanks dat het allemaal heel plezierige gesprekken waren, was ik dinsdagavond heel erg moe en moest woensdag hiervoor de rekening betalen. Dit heeft voor mij wel duidelijk gemaakt dat ik toch echt een pas op de plaats moet maken (wat in mijn situatie ook echt letterlijk genomen kan worden). Daarbij komt dat ik in mijn rolstoel te weinig mobiel ben om voor een klas te 'staan'. Ik kan niet ingrijpen als het moet, ik kan niet mee naar buiten, ik kan niet mee naar de gym etc. Het is, denk ik, onverantwoord om in deze situatie een klas te leiden (hoe moeilijk ik het ook vind om dat toe te geven). Ik zal moeten wachten tot ik wat meer mobiel ben. 
 
Juf Petra”

 
De directie is op zoek naar een passende vervanging voor de komende periode. Zodra er hier duidelijkheid in is wordt u op de hoogte gesteld.
 
Juf Martina is gelukkig weer hersteld.


 
Van de muziekschool
Geachte ouders,
Uw kind heeft dit jaar op school les op een muziekinstrument. Deze lessen zijn gratis. Ze worden door de gemeenten in de regio bekostigd. Het doel is: kinderen stimuleren te gaan musiceren. Thuis op de piano, in een band, muziekvereniging of koor of in welke andere vorm dan ook.
Kinderen die enthousiast geworden zijn door de muziekles op school kunnen daarna nog voor een gunstige prijs een jaar verder gaan na schooltijd op hun eigen school of een school daar dicht in de buurt.
Iemand die echt gegrepen wordt door de muziek wil daarna vast nog verder. Muziekschool Waterland, die de lessen op de scholen verzorgt, werkt samen met een Collectief van docenten. Zij geven wekelijks les aan muziek-enthousiastelingen in het gebouw aan de Geulenstraat (bij station Purmerend en de bioscoop) en op verschillende locaties in de regio. Om u en uw kind een idee te geven van wat daar te doen en te beleven is nodigen wij jullie uit om een leerlingenconcert en/of een repetitie van het jeugdorkest bij te wonen.
 
LEERLINGENCONCERT
Donderdag 9 maart, 19.00 uur
Geulenstraat 62 1442 RZ Purmerend
Leerlingen laten op dwarsfluit, hobo, trompet, blokfluit, gitaar, slagwerk, piano, viool en cello en niet te vergeten als zanger(es) horen hoe leuk het is om actief met muziek bezig te zijn.
 
JEUGDORKEST
Vrijdag 10 maart, 17u45 tot 19.00u.
Geulenstraat 62
Het Waterlands Jeugdorkest bestaat uit zo’n 25 jonge muzikanten in de leeftijd van 10 tot 18 jaar die wekelijks bloedig oefenen op een breed repertoire van klassieke- en filmmuziek.
 
Voor beide avonden geldt: de zaal aan de Geulenstraat is niet zo groot dus er is maar beperkt ruimte. We willen daarom graag van te voren weten wie er komt en vol is vol.
Wilt u daarom aan martinebelder@gmail.com laten weten op welke avond u wilt komen en met hoeveel personen?
 
Wij heten u graag welkom op een van beide avonden.
 
Met vriendelijke groet, namens Docentencollectief “Muziekles Waterland”
 
  


Belangrijke data
  • 8 maart: kledingactie/juffendag
  • 16 maart: fotograaf
  • 18 juli: groep 8 musical


Lentekriebels!
In de onderbouw staan de lentetafels er al weer. Je ruikt het voorjaar!
  
Fijn weekend!

Team OBS 't Pierement