Nieuwsbrief OBS 't Pierement 10 maart 2017


 
Nieuwsbrief OBS 't Pierement 10 maart 2017

Beste ouders/verzorgers,Juffendag
Afgelopen woensdag hadden de groep 1 t/m 4 juffendag op school. Op internationale vrouwendag dus dubbel feest.
Natuurlijk dé leukste dag van het jaar voor de juffen! Ze stonden echt in het zonnetje afgelopen woensdag. Wat er allemaal gebeurde? Een spelletjes circuit met tafelvoetbal, sjoelen, kleurplaat, bordspelletjes, knutselen, stokje met kaas en worst maken, cadeautjes uitpakken en een verjaardagstaart op de computer maken, filmpjes kijken, krantenmeppertje, de juf zegt, stoelendans en stoelenschuivertje......
Namens alle juffen bdankt voor de leuke presentjes!
Kijk ook op deze blogs met super leuke foto's
tamboerijnpagina
blokfluitpagina
 
Vervanging juf Petra
Zoals u heeft vernomen is juf Petra vanwege een dubbele breuk (enkel en kuitbeen) niet aanwezig op school. De afgelopen weken hebben wij externe vervanging geregeld. Het was niet mogelijk om een vervanger voor vier of vijf dagen te vinden dus hebben er vier verschillende leerkrachten voor de groep gestaan. Uiteraard is dit nooit een wenselijke situatie voor een langere periode. Samen met het team hebben wij gezocht naar een oplossing en dat is gelukt. Intern wordt er het een en ander verschoven zodat er meer rust ontstaat. De leerlingen en ouders die dit betreffen zijn per brief op de hoogte gesteld.
 
Groep 6/Viool van juf Rina
 
“Beste ouders/verzorgers,
 
De viool is met 33 kinderen een grote groep en omdat elk individu uniek is, is het als leerkracht best ingewikkeld om recht te doen aan ieders leerbehoefte. Kinderen verschillen in niveau, interesse, voorkeur, temperament, spanningsboog, concentratie, talent en aanleg. Daarom heb ik bij de directie verzocht om met inzet van extra expertise niet alleen om te gaan met die verschillen, maar daar ook gebruik van te maken.
Zoals u misschien al wel van uw zoon of dochter heeft gehoord, is onderwijsadviseur Peter te Riele (Advies Hulp & Actie) verschillende malen in de klas geweest. Er is geschoven met meubilair en in het rooster. Er zijn met de kinderen gesprekken gevoerd om feedback te vragen: Hoe vind je het in de klas? Wat vind je leuk, waar heb je moeite mee? Wat heb je nodig om beter en fijner te leren? Wat wil je later graag worden?
Daarmee is ruimte gemaakt voor nieuwe mogelijkheden: meer samenwerken, meer open opdrachten, meer maatwerk, betere gesprekken. Resultaten zijn meteen zichtbaar. De kinderen en ik als juf zijn erg enthousiast en trots. Vraag uw zoon of dochter er eens naar. En mochten er nog vragen zijn, na schooltijd beantwoord ik ze graag.
 
Juf Rina, groep 6 De viool”
  
Complimenten onderzoek van de Universiteit van Amsterdam
In de bijlage informatie over Complimenten onderzoek van de Universiteit van Amsterdam.

 
Nieuws van de paascommissie
Ja.. een nieuwe commissie!
We willen graag de kinderen een leuke start van het paasweekend geven door op donderdag 13 april een vossenjacht te houden. Nou zijn we hard op zoek naar enthousiaste ouders die, verkleed naar eigen idee met het thema lente in de hoofd, op die donderdag middag zich in de wijk willen ophouden om de kinderen die langs komen een letter uit te reiken.

Meer informatie zullen we later verstrekken, maar voor nu is het van belang dat we op veel hulp van ouders kunnen rekenen. We zoeken namelijk ook nog 10 ouders/verzorgers die met een groepje de wijk in willen gaan.

Ben jij die ouder/verzorger die wij zoeken? Geef je dan op via  mailadres; paascie@obs-pierement.nl
Omdat pasen al snel voor de deur staat willen we je vragen om voor 17 maart te reageren. Mochten we namelijk niet voldoende ouders hebben, zullen we over moeten op een andere invulling van de middag.

Doe je mee?? Wij hebben er zin in!

Alvast bedankt!

Claudia (moeder van Charlotte,groep 5)
Brenda (moeder van Nina, groep 5)
Rimke (moeder van Dano groep 7 en Kira, groep 4)

Van de sportcommissieHans de Vries Schoolvoetbaltoernooi 2017
Al nieuwsgierig naar de poules en wedstrijddagen? Op het bord van de sportcommissie hangen
de lijsten van de team indeling  met daarbij de poules, wedstrijddagen, tijden en op welk veld je speelt.
Overigens kun je dit ook vinden op de website van De Wherevogels onder toernooien en dan schoolvoetbal. (www.wherevogels.nl)
Meer informatie zal te zijner tijd volgen via de coaches.
 
Willen de ouders van de kinderen die nog niet betaald hebben dit alsnog doen? Graag het geld
 (€ 2,50) in een envelop doen met de naam van je kind erbij en dit afgeven aan de leerkracht of in de brievenbus van de sportcommissie doen. Alvast bedankt.

Bloesemtocht 2017 
Op 8 en 9 april vindt de bloesemtocht plaats. Een zeer leuke wandeling voor het hele gezin op 8 en 9 april van 9.00 uur tot 12.00. De afstanden zijn 5, 10 of 15 kilometer. Na afloop van de wandeltocht is de beloning een mooie medaille en een sticker voor het wandelboekje.
Volgende week ontvangen de kinderen een brief met inschrijfstrook.
   


Belangrijke data
  • 13 maart: MR vergadering
  • 16 maart: fotograaf
  • 18 juli: groep 8 musicalLentekriebels!
In de onderbouw staan de lentetafels er al weer. Je ruikt gewoon het voorjaar!
  
Goed weekend!

Team OBS 't Pierement