Nieuwsbrief OBS 't Pierement 12 mei 2017


 
Nieuwsbrief OBS 't Pierement 12 mei 2017

Beste ouders/verzorgers,Welkom bij ons op school!
Chanel is bij ons gekomen in groep 3/Trompet, Ezra in groep 5/Panfluit en Dylan in groep 6/Viool
We wensen jullie een fijne schooltijd toe!
 
Hekwerk rondom het schoolplein
Deze week zijn de werkzaamheden gestart aan het hekwerk. Het gehele ijzerkleurige hekwerk wordt vervangen. Naar verwachting zullen de werkzaamheden vijf werkdagen in beslag nemen.
Alle ouders/verzorgers zijn afgelopen dinsdag per mail geÔnformeerd. Er zijn maatregelen getroffen om alles veilig en soepel te laten verlopen. Mocht u toch tegen ergens tegenaan lopen dan kunt u altijd bij de directie terecht.

Kandidaatstelling MZR oudergeleding
In deze nieuwsbrief stellen de kandidaten zich (mocht u dat gemist hebben) nog een keer aan u voor.

De procedure is verder als volgt:

- Op vrijdag 12 mei krijgen alle oudste kinderen een stembiljet mee naar huis. Per gezin is er dus ťťn stem uit te brengen. Alle stembiljetten hebben een uniek nummer, dus kopietjes maken heeft geen zin ;-). 
- Ingevulde stembiljetten kunnen tot woensdag 24 mei 12.00 uur in de brievenbus van de MR (op de muur bij het prikbord tegenover de linker ingang van school naast het oude kantoortje van juf Hetty) gedeponeerd worden, dan sluit de stemming.
 
En dit zijn de kandidatenBeste ouders,
 
Mijn naam is Karin Poort.  Samen met Herman heb ik twee dochters :Anouk (6) en Kirsten (2).  Anouk zit in groep 3 en vindt het erg leuk op school.  Kirsten gaat eind volgend schooljaar ook naar ít Pierement, maar zou het liefst nu al blijven Ö.. Zelf geef ik al bijna twintig jaar Engels op het Oscar Romero in Hoorn. Ik geef voornamelijk les in de bovenbouw, maar ben ook een jaar of tien brugklasmentor geweest. Hoe belangrijk een fijne basisschooltijd is voor het zelfvertrouwen van kinderen heb ik in de praktijk kunnen constateren. Een goede basis is het halve werk.
 
Naast het lesgeven, heb ik me geschoold in leerlingenzorg en coaching.  Ik begeleid stagiaires,  coach nieuwbenoemde docenten en ben zorgfunctionaris voor de brugklas en de afdeling vwo.  Ik denk graag mee over onderwijs en organisatorische zaken en volg alle veranderingen in het onderwijs op de voet.
 
Op ít Pierement maak ik deel uit van de versiercommissie en probeer ik, als mijn werk het toelaat, te assisteren bij activiteiten waarbij ouders nodig zijn, zoals bijvoorbeeld de Koningsspelen en het creatieve circuit. Naar mijn mening is betrokkenheid van ouders heel belangrijk voor een school.  Nu er een nieuw bestuur is, zie je duidelijk dat  de school zich verder aan het ontwikkelen is en niet terugschrikt voor veranderingen. Ik zou het heel leuk vinden om een steentje bij te dragen aan deze positieve ontwikkelingen door zitting te nemen in de MR. Verder lijkt het me een goede zaak als de onder- en middenbouw meer vertegenwoordigd gaan worden in de MR. Het zou mooi zijn als een MR-lid ook als doorgeefluik kan dienen voor wat er leeft bij de ouders. Daarom juich ik het idee om een ouderraad in te gaan stellen van harte toe.
 
Ik stel me kandidaat voor de MR van ít Pierement omdat ik het leuk vind om betrokken te zijn bij de school van mijn kind(eren). Met de ervaring die ik heb opgedaan in het voortgezet onderwijs en mijn kennis van onderwijskundige processen hoop ik een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan de MR.  Ik hoop op jullie steun!
 
Met vriendelijke groet,
 
Karin Poort


----------------------------------------------------------------Dag allemaal,
 
Mijn naam is Jennifer in ít Veld, 40 jaar en woon samen met Benny. Samen hebben wij 2 zoons, Senna en Kay. In mijn huidige baan ben ik werkzaam als Medewerker FinanciŽn.
 
Senna is 12 jaar, hij is na 8 jaar op ít Pierement vorig jaar gestart in de Havo kansklas op het SG Antoni Gaudi. Kay is 4 jaar, hij is begin deze maand gestart op ít Pierement in de Trompet.
 
Ik stel mij graag verkiesbaar voor de MR van ít Pierement. Ik vind het belangrijk om als ouder een bijdrage te kunnen leveren aan de kwaliteiten van school en maakt het mogelijk om op te komen voor de belangen van leerlingen en ouders. Denk hierbij aan gezondheid, welzijn en veiligheid op school. Mijn ervaring als OR-lid op het SG Antoni Gaudi breng ik mee. 1 van mijn taken is het financieel overzicht behouden van de vrijwillige ouderbijdrage, voldoende, te hoog of te laag, kortom budgetteren.
 
Stem op mij! Groet, Jennifer


Kleding verzamelen
Zoals u weet verzamelen wij kleding en dat levert ons een aardig bedrag op. De ouders van Stijn Johansen hebben de afgelopen periode voor het vervoer van de kleding naar het inzamelpunt gereden. Helaas zijn zij niet meer in de mogelijkheid om dit voor onze school te verzorgen. Wij bedanken ze voor hun inzet en zijn nu op zoek naar ouders die deze taak op zich willen nemen. Dus heeft u een busje of een aanhanger tot uw beschikking zouden wij graag van uw diensten gebruik maken. Als u dit zou willen, kunt u voor meer informatie naar juf Hetty. 

Schoolreisje kleuters
De onderbouw gaat op 18 mei naar Sprookjeswonderland. De ouders ontvangen in de week van 18 mei een brief met daarin de laatste informatie betreffende het uitje. We wensen iedereen heel veel plezier en mooi weer!


  
Voetbalkanjers update 't Pierement groep 5/6  (van een sportfan)
Afgelopen woensdag was het zover, de meiden van groep 5/6 mochten hun opwachting gaan maken voor de regionale wedstrijden. Op dinsdag kregen we pas te horen dat we op woensdag om 13.00 uur in Hoorn moesten zijn. Er werden theater afspraken afgezegd en iedereen moest zijn agenda aanpassen maar ze stonden er alle 11!   De eerste wedstrijd tegen de Kerspel werd gewonnen met 6-2 met 3 doelpunten van Kira en 3 doelpunten van Daphne. De 2e wedstrijd tegen de Meander werd ook gewonnen dit keer met 4-2  met 1 doelpunt van Sophie 2 van Daphne en 1 van Kira. Op naar de laatste poule wedstrijd. We moesten winnen of gelijkspelen. Ook deze werd gewonnen, het was ontzettend spannend maar het werd 3-2 met 1 doelpunt van Sophie in de 1e minuut en vervolgens scoorden Kira en Daphne allebei er nog 1. Op naar de halve finale. De meiden begonnen vol goede moed maar de meiden waren (veel) groter en ze waren sterker. We verloren deze wedstrijd met 4-0. We waren nog niet klaar want we moesten nog voor de 3e en 4e plaats voetballen. De meiden waren inmiddels behoorlijk vermoeid na 4x 22 minuten gevoetbald te hebben. Maar ze gingen ze er weer voor, helaas wonnen we deze ook niet meer (4-2 verloren). Maar wat hebben de toppers het goed gedaan.  Daphne, Kira, Sophie, Nikki, Elma, Isa, Mirthe, Imani, Dionne en Nina jullie zijn allemaal toppers en we zijn trots op jullie dat jullie zover gekomen zijn.Fietscontrole groep 7/Accordeon
Afgelopen dinsdag was de fietscontrole voor groep 7. Alle fietsen werden op van alles gecontroleerd door maar liefst drie agenten. Op woensdag 17 mei vindt het praktische verkeersexamen plaats voor de kinderen uit groep 7
 

Juf Nannette

Beste ouders,
Dit is de laatste update van mij naar jullie toe over mijn re-integratie.
Mijn herstelperiode is ten einde gekomen en ik mag mij vanaf woensdag 10 mei weer volledig gaan richten op mijn werkzaamheden in de Trompet groep 1/2.
Ik ben vanaf oktober werkzaam geweest in een re-integratie periode en deze is vanaf heden afgelopen. Ik bedank jullie voor alle lieve berichtjes, kaartjes en gesprekjes die ik met jullie heb mogen voeren gedurende mijn ziekte periode.
Vanaf vandaag ga ik weer aan de slag als juf Nannette van de Trompet. Ik sta voor de groep op de woensdagen om de week en iedere donderdag en vrijdag. Ik heb er zin in en ik hoop op een gezellige afsluitende 2 maanden tot aan de zomervakantie.
 
Groetjes juf Nannette van de Trompet.

  
Juf Maartje was deze week gewoon weer aan het werk. Met wat aanpassingen en hulp van de kinderen werkt het prima!
Juf Esther was deze week helaas ziek, wij hopen dat zij er volgende week gewoon weer is.
 
Wij wensen u een heerlijk muzikaal weekeinde!! 
 
Team OBS 't Pierement